Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Virksomhed bag donation: “Vi vil gøre en forskel for udviklingshæmmede borgere”

Specialfodboldholdet, Alpetoppen, har fået doneret en sum penge af den lokale virksomhed, Arineos Danmark A/S. Ifølge direktøren for virksomheden skal pengene gå til, at holdet kan deltage i en turnering i udlandet.

»Jeg er simpelthen så overvældet, når der er nogen, som vil gøre en ekstra indsats for, at vi kan tilbyde vores spillere det, de fortjener.«

Sådan lyder det fra Betina Skovby, mens hun hæver sin hånd og skåler sammen med de øvrige fodboldspillere, deres pårørende og Anders Mogensen, som er direktør for aktieselskabet, Arineos Danmark A/S, i Herlev.

Med høj sol og masser af godt til ganen er de fredag netop ved at fejre, at specialfodboldholdet, Alpetoppen, har fået doneret 2000 euro af den lokale virksomhed.

Vil gøre en forskel

I Herlevs boldklub, B73, er Alpetoppen et fodboldhold for voksne med særlige behov. Betina Skovby oprettede Alpetoppen sammen med sin mand, Rene Hansen, og sin 24-årige datter, Malou Grankov Skovby, som alle er trænere på holdet.

Med fodboldholdet vil de gerne skabe et fællesskab for de personer, som lever med nogle udfordringer til hverdag, heriblandt ensomhed.

»Som daglig leder til hverdag (hos Gladsaxe Handicaptilbud, red.) ved jeg, hvor vigtigt det er for udviklingshæmmede, at de også føler, at de er en del af et fællesskab, og så er det også bare dejligt, at man kan gøre en forskel,« siger Betina Skovby.

Betina Skovby, Rene Hansen og Malou Grankov Skovby oprettede specialfodboldholdet, Alpetoppen, for at skabe et fællesskab for udviklingshæmmede mennesker. Foto: Camilla Bidstrup Møller

LÆS OGSÅ: Herlevitter vinder DM-sølv i squash på hjemmebane

»Jeg arbejder selv med udviklingshæmmede, og jeg oplevede under corona, at der var meget ensomhed. Så tænkte vi, at det kunne være interessant at starte et fodboldhold for udviklingshæmmede, fordi vi ved, hvilket fælleskab det skaber,« siger Malou Grankov Skovby.

»På holdet får vi samlet nogle mennesker, som vi kan være med til at give noget indhold i hverdagen, og det er uden tvivl blevet en succes,« siger Rene Hansen.

Til ceremonien fortæller direktør for Arineos Danmark A/S Anders Mogensen blandt andet, hvorfor virksomheden har valgt at donere pengene til lige netop Alpetoppen.

Direktør Anders Mogensen (blå skjorte, red.) har valgt at donere pengene til Alpetoppen, da virksomheden gerne vil gøre en forskel for lokalområderne. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Det har længe været holdets (Alpetoppen, red.) store drøm at komme på tur til udlandet og spille turnering, og det har ikke været muligt uden økonomisk støtte. Så vi håber, at vi med donationen kan give dem en rigtig god oplevelse og få et minde for livet,« siger Anders Mogensen og tilføjer:

»Vi vil gøre en forskel for udviklingshæmmede borgere, og det er jeg ikke i tvivl om, at de her penge kan være med til.«

Skaber et fællesskab

Hos fodboldspillerne er der bred enighed om, at Alpetoppen er med til at skabe et fællesskab blandt trænere og spillere.

»Det er ligesom et lille fællesskab, som jeg har meget tillid til. Jeg er tryg ved at være her, og vi er som en lille familie,« siger spiller Kasper Jensen.

LÆS OGSÅ: Blev inspireret af Herlev: Nyt foreningsfitness på vej i Ballerup

Spillerne, 37-årige Kasper Jensen, 44-årige Mads Arent og 50-årige Steen Helsted Mortensen, nyder alle det fællesskab, der er på holdet. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Der er rigtig sjovt at være her, fordi der er masser af sjov og ballade. Jeg nyder meget at være her,« siger spiller Steen Helsted Mortensen med et stort smil på læben.

»Det er et rigtig godt sammenhold, og der er rigtig mange rare mennesker på holdet,« siger spiller Mads Arent.

Stort håb

Med fodboldholdets store håb og drømme – og en donation på 2000 euro oveni – er træner Betina Skovby ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges på.

»Lige nu arbejder vi på at overtale Thomas Frank (cheftræner for den engelske Premier Leage-klub Brentford F.C., red.) til at invitere os til noget træning eller turnering derovre,« siger Betina Skovby.

Og det er ikke kun Betina Skovby, som ønsker en tur til udlandet – det gør spillerne også.

»Det bliver simpelthen så spændende at se, om vi skal rejse på et tidspunkt. Det håber jeg meget,« siger spiller Kasper Jensen.

LÆS OGSÅ: Herlev Rebels higer efter medlemmer: “Sporten står på en brændende platform”

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!