Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Virksomhed i Herlev opfordrer medarbejdere til at smutte udenfor

Det kan være svært at få frisk luft i løbet af en arbejdsdag, der tager sit afsæt på 25. etage. Men det arbejder Cames aktivt på at ændre.

På 25. etage på Herlev Hospital 120 meter oppe i luften ligger institutionen Cames.

Det kan være svært at forestille sig, at man som medarbejder på 25. etage kommer særlig meget udenfor i løbet af en arbejdsdag. Alligevel er det lige præcis dét, man i Cames forsøger at få medarbejderne til – at tage deres arbejde med udenfor.

Det initiativ kalder de for ‘Smut ud!’.

LÆS OGSÅ: Nu lukker velkomsthus til ukrainske flygtninge

»Vi ved, at både den fysiske og den mentale sundhed bliver øget, når man bevæger sig og får noget frisk luft. Folk bliver faktisk også mere effektive, når de har været ude i den friske luft og bevæge sig,« fortæller Kristine Sarauw Lundsgaard, der er sektionschef i Cames Herlev, og tilføjer:

»Vi gør det her for at give vores medarbejdere et bedre arbejdsliv, hvor stress og udbrændthed bliver forebygget.«

Mange er allerede kommet ud på tur

Cames er en af i alt 1.040 virksomheder, der ønsker at sætte fokus på arbejdspladsen, og som har fået tildelt midler til at gøre netop det af Velliv Foreningen.

»Vi har fået muligheden for at være med i det her projekt, som er finansieret af Velliv Foreningen, og i første omgang er det målet, at medarbejderne prøver at komme udenfor bare én gang om ugen til en start. Og indtil videre er medarbejderne meget positivt indstillede overfor det,« siger Kristine Sarauw Lundsgaard.

På 25. etage hos Cames har man hængt en væg op til inspiration. Privatfoto.

Det tager omkring 3 minutter at komme med elevatoren fra 25. etage og ned til jorden. Og selvom det måske kun er muligt for nogle af medarbejderne at komme ud i den friske luft i pauserne, så er håbet, at initiativet med tiden forvandler sig fra en god idé til at blive gode vaner.

»Stort set alle medarbejderne har jo møder i løbet af en arbejdsuge, og der prøver vi at arbejde med, at nogle af de mindre møder for eksempel mellem to personer bliver holdt udenfor. Det er også oplagt for eksempel at gå en tur, mens man holder et telefonmøde,« siger Kristine Sarauw Lundsgaard.

Helt konkret har man opsat et kort over Herlev Hospital med oplagte steder, man kan gå hen. Der er købt paraplyer, som man kan benytte på regnvejrsdage, og så er der opsat en tavle, hvor man kan klistre en post-it på, hvis man har været udenfor i løbet af sin arbejdsdag.

»Vi kan se, at mange allerede er kommet ud og også har skrevet forskellige ruter eller steder, der er særligt gode,« siger Kristine Sarauw Lundsgaard.

Medarbejderne selv fremhæver da også i en foreløbig evaluering, at frisk luft er med til at forbedre deres hverdag. Derfor handler det om at forsøge at bryde vanen med at arbejde indendørs og tage turen ned fra 25. etage og ud i det fri.

Håber at brede det ud i hele regionen

Projektet skal dog reelt først om tre måneder evalueres, og så vil man i Cames også lave en evaluering efter seks måneder.

»Man må sige, at vi lægger hårdt ud, fordi vi er begyndt på det her i vintermånederne. Men det er også særligt om vinteren, at man både møder ind og går hjem, når det er mørkt. Og hvis man ikke kommer ud i løbet af sin arbejdsdag, så ser man slet ikke dagslys den dag,« siger Kristine Sarauw Lundsgaard og tilføjer:

»Vores tanke er også, at vi i første omgang prøver det af på os selv, og så håber vi, at vi på sigt kan være med til at brede det ud til resten af regionen.«

Cames ligger på 25. etage på Herlev Hospital.

Men inden det kan bredes ud i resten af Regionen, skal det altså først blive en fast og almindelig del af arbejdsdagen i Cames.

Initiativet Smut ud blev indført 10. oktober i forbindelse med Danmarks Mentale Sundhedsdag.


Hvad er Cames?

Cames står for Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation.

Cames er en af verden førende institutioner inden for medicinsk og kirurgisk simulation.

Formålet med Cames er gennem uddannelse, forskning og innovation at styrke kvaliteten og sikkerheden i patientbehandlingen på landets hospitaler.

Cames udspringer af Region Hovedstaden og samarbejder med både sundhedsprofessionelle, virksomheder, hospitaler og universiteter i både Danmark og i resten af verden.

Kilde: Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!