Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hæderspris for at uddele mad til fattige familier

Madkilden har i snart fem år uddelt madpakker til især børnefamilier og enlige mødre i Lille Birkholm. For den indsats modtog de mandag Frivillighedsprisen i Herlev Kommune.

Der var kun en person til at tage imod prisen, da Madkilden modtog årets frivillighedspris for 2024 i Herlev Kommune i medborgerhuset sent mandag eftermiddag.

Det skyldes ikke, at der ikke er flere frivillige i Madkilden, men at de øvrige netop havde travlt som frivillige. Det er hver mandag eftermiddag, at de uddeler madkasser til mennesker, der har brug for en hjælpende hånd i hverdagen.

»Og så var jeg ham, de mente, der bedst kunne undværes,« lød det med et glimt i øjet fra Paul Woldemar, der er en blandt omkring 20 frivillige, og som var ham, der tog imod prisen i Herlev Medborgerhus.

Det arbejde, I udfører, gør en stor forskel for mange mennesker

Lokale i boligforening

Madkilden holder til i Lille Birkholm, hvor Paul Woldemar i forvejen er aktiv i flere sammenhænge, og her har boligforeningen besluttet at stille lokaler til rådighed for den frivillige forening.

Madkilden har eksisteret i snart fem år og uddeler madkasser med blandt andet frugt, grønt, brød, mælk og kød til værdigt trængende. Hver madkasse har en værdi af omkring 500 kroner. Modtagerne er ofte børnefamilier og enlige mødre, oplyser Madkilden.

Hjerte og medmenneskelighed

Madkilden uddeler varer til en værdi af cirka 1,8 millioner kroner i butikspriser om året. De samarbejder med flere supermarkeder, især lokale afdelinger af Føtex, Rema1000 og 365discount, som de frivillige henter overskudsvarer hos, inden de pakker madkasser og uddeler dem om mandagen. Og undervejs skal de sørge for, at produkterne opbevares efter Fødevarestyrelsens retningslinjer. Al uddeling organiseres via Facebook, hvor Madkilden får omkring 100 henvendelser om ugen.

»Den medmenneskelighed, der praktiseres helt uegennyttigt i et fællesskab, er helt enestående. Det arbejde, I udfører, gør en stor forskel for mange mennesker. Tak for jeres store hjerte og medmenneskelighed og for jeres indsats for Herlev,« lød det fra Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), da prisen blev overrakt. Det er økonomiudvalget i Herlev Kommune, som i fællesskab beslutter, hvem der skal have prisen.

Udover æren, blomster og diplom følger en anerkendelse på 10.000 kroner.

Husk at være åbne

Paul Woldemar nævnte, at han og de fleste af de øvrige frivillige i Madkilden er i den ældre del af befolkningen. Noget der gør sig gældende for en stor del af Herlevs – og i øvrigt også Danmarks – frivillige. Frivillighedsprisen blev uddelt som et led i det årlige topmøde for frivillige i Herlev.

Thomas Gyldal Petersen hyldede i sin åbningstale de frivilliges store indsats og nævnte, at de gør en afgørende forskel for, at Herlev er en by, hvor man lever sit liv og ikke bare sover og bliver alene hjemme hos sig selv.

Han opfordrede samtidig til, at foreningerne er åbne over for nye og yngre medlemmer, hvis de dukker op med anderledes idéer og vil gøre ting på nye måder. Borgmesteren nævnte, at han som ung selv havde oplevet vanetænkning og nye idéer blev skudt ned, da han gik ind i frivilligt arbejde i en fodboldklub.

LÆS OGSÅ: Vinderen af Frivillighedsprisen i fjor

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!