Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gode råd og besøg af politiet til skolestart

Lokalpolitiet besøger de kommende to uger minimum fire skoler i Herlev for at vejlede elever og forældre om, hvordan børn og unge kan færdes sikkert i trafikken.

Skolestart er typisk lig med en masse kaotisk morgentrafik, fordi forældre og børn lige skal ind i hverdagsrutinen igen efter en lang sommerpause.

Derfor har lokalpolitiet besluttet at øge fokus på trafiksikkerheden ved skolerne fra mandag 12. august, hvor der er skolestart i Herlev og to uger frem. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

På minimum fire forskellige skoler på forskellige tidspunkter i løbet af de to uger vil lokale betjente derfor være til stede for at informere og vejlede elever og forældre om, hvordan børn og unge kan færdes sikkert i trafikken. Fokus vil være på sikker færden på cykel og til fods, vigtigheden af at være synlig i trafikken og korrekt brug af cykelhjelm, fremgår det af pressemeddelelsen.

Vær parat til at stoppe ved fodgængerfelter, hold hastighedsgrænserne og vær tålmodige i skoleområderne

Lektier for

Og selvom skolen ikke er startet endnu, tøver politiet ikke med at give børn og forældre lektier for. Det kan nemlig godt betale sig at øve sig allerede nu.

»Vælg en sikker rute til skole i god tid før skolestart. Øv dit barn i at færdes på ruten flere gange, at give tegn til at dreje eller stoppe, at se sig godt for, før en vej krydses, og bruge fodgængerfelterne. Husk altid cykelhjelmen og tag afsted i god tid,« siger politikommissær Anja Høpfner.

Forældre og elever er meget velkomne til at henvende sig til politiet med alle spørgsmål om trafik, cykler og fodgængere.

Få flere gode råd til træning af børn her.

Også obs. på bilister

Udover skolebørn på gåben og cykel vil politiet også holde et ekstra øje med bilister ved skolevejene, forlyder det. Altså vejene omkring skolerne som for eksempel Tvedvangen, Engskolevej, Ederlandsvej, Dildhaven og Krogestykket.

»Vær ekstra opmærksom og på børn og unge på vej til og fra skole. Vær parat til at stoppe ved fodgængerfelter, hold hastighedsgrænserne og vær tålmodige i skoleområderne. Vi opfordrer alle bilister til at tage ekstra hensyn og være opmærksomme på de unge trafikanter, som måske er lidt usikre i trafikken efter en lang sommerferie,« siger Anja Høpfner.

Hun minder om, at børn kan være uforudsigelige og kan pludselig krydse vejen, så det er vigtigt at vise hensyn og køre med omtanke.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!