Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skoven lukker som bodega og natklub efter 46 år, men fortsætter som selskabslokaler

Der har været udskænkningssted i de samme lokaler, siden Skovlundes Center Syd stod færdigt i 1978. Nu bliver det i stedet til selskabslokaler, som dog ind i mellem vil åbne for særlige fester med offentlig adgang.

Meget er forandret i Skovlunde de senere år. Center Syd ligner dog i det store hele sig selv, men nu sker der også en stor ændring her. Ikke i det det fysiske udseende, men bodegaen og natklubben Skoven ændrer format.

Fremover bliver det ikke et åbent sted, som man kan komme ind til fra gaden og nyde en genstand eller to, som man har kunnet i 46 år, men det bliver i stedet til selskabslokaler. Dette skyldes, at der ikke er ret mange kunder længere. Corona-tiden ændrede meget, lyder det fra ejeren Martin Nielsen.

»Efter corona har folk fået andre vaner. Der var to år, hvor man nærmest ikke kunne gå på bodega, dem på 20 år havde ikke haft kendskab til at komme herned. Og nu er unge mennesker mere til caféer eller at være derhjemme,« vurderer Martin Nielsen, som har været ejer af Skoven i otte år. Stedet har dog historie helt tilbage til dengang, at Center Syd blev opført i 1978. I 1980’erne og 1990’erne udviklede det sig til et populært gå-i-byen sted for unge fra hele omegnen og hed Skovpubben, senere har det skiftet navn til Skoven, som i forvejen var et af flere kælenavne for stedet.

Her kan man leje lokaler med både lys, lyd, dansegulv og bardisk, der har vi noget at byde på, de fleste andre selskabslokaler ikke har

Behov for selskabslokaler

Martin Nielsen fortæller, at der ind i mellem kun har været fem mennesker til stede på en lørdag, hvor der for syv år siden typisk var 100 mennesker. Til gengæld ser han en god forretning i at drive stedet videre som selskabslokaler.

»Jeg mærker et stort behov for selskabslokaler, blandt andet hos de helt unge, det er de interesserede i. Og her kan man leje lokaler med både lys, lyd, dansegulv og bardisk, der har vi noget at byde på, de fleste andre selskabslokaler ikke har,« siger han. Skoven kan ikke selv udskænke alkohol, da de ikke har bevilling, det skal lejerne af lokalerne selv sørge for. Og det er muligt både at leje til 80, 180 og 330 personer. Firmanavnet er nu Festlokalerne.dk.

30+-aften

Der vil dog være enkelte arrangementer, hvor der er offentlig adgang. Senere på efteråret kommer der en 30+-aften med fest og musik for et modent publikum. Her vil Skoven så have alkoholbevilling for en enkelt aften, og af samme grund må unge under 18 år ikke deltage i disse arrangementer. Til gengæld må de unge gerne medbringe egne alkoholiske drikkevarer, når de selv lejer lokalerne.

Martin Nielsen mener, at Skoven vil fungere fint som festlokale, da der ikke er begrænsning i åbningstid eller støj. Lokalerne har rummet fest og ramasjang siden 1978, og der er ingen naboer eller overboer, som bliver generet.

Skoven har åbent som bodega og natklub for sidste gang denne weekend fredag og lørdag 16. og 17. august samt allersidste gang i forbindelse med Skovlunde Byfest lørdag 24. august fra klokken 11 om formiddagen til klokken 5 søndag morgen 25. august.

LÆS OGSÅ: Bodega 100 i Herlev fortsætter

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!