Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

67-årig skal fyre den af som rocksanger i Colombia

Peter Svale Andersen står i spidsen for heavy rock-bandet Alien Force, som med lange pauser undervejs har eksisteret siden firserne. I næste måned prøver de noget helt nyt: At give koncerter i Sydamerika.

Der er roligt i haven på Tvedvangen med solrigt og halvkøligt efterårsvejr, og beboeren Peter Svale Andersen sørger for en godmodig og afslappet stemning.

Når han ikke er hjemme, arbejder han som teknisk medarbejder på Frederiksberg og Bispebjerg hospitaler, men derudover har han en stor fritidsinteresse: Rockmusik. Og den fører ham snart et helt andet sted hen langt fra efterårsidyllen i haven i Herlev.

Sammen med sit band Alien Force, hvor han er forsanger, skal han give fire koncerter fire forskellige steder på fem dage i Colombia, nemlig i Ipiales, Bogotá, Medellín og Popayán.

»Vi får ikke tid til at afklimatisere os. Vi ankommer om natten mellem 31. oktober og 1. november og skal give den første koncert om aftenen 1. november,« fortæller Peter Svale Andersen.

Alien Force har rødder tilbage til firserne, hvor de udsendte flere albums og var blandt pionererne på den danske heavy metal-scene. De har undervejs spaltet sig og kaldt sig noget forskelligt i årenes løb og er blevet gendannet flere gange. Sidst de blev gendannet, var i 2017, da de pludselig fik en henvendelse om at spille til stor festival i Tyskland ved navn ‘Keep it true’. Det svarede Peter Svale Andersen sammen med guitaristen Henrik Rasmussen spontant ja til, da de tilfældigvis var privat sammen, da henvendelsen tikkede ind på Peters Messenger. Og så samlede de resten af bandet.

En kvinde fra Colombia skrev dengang til os, at hun var stor fan, og hendes lille datter havde en Alien Force-sparkedragt

Overrasket over fanskare

Da de spillede i Tyskland, opdagede de, at de havde mange flere fans i udlandet, end de turde drømme om og håbe på. Nogle gik rundt med deres logo på jakken, folk sang med på deres numre, og de skrev autografer. Siden da har de optrådt i både Tyskland igen i flere omgange samt i blandt andet England, Frankrig og Sverige for tusindvis af mennesker, og Grækenland venter næste år.

Men når de tager til Colombia, er det første gang, at de spiller uden for Europa. Allerede da de blev gendannet, opdagede de, at de havde fans i det sydamerikanske land.

»En kvinde fra Colombia skrev dengang til os, at hun var stor fan, og hendes lille datter havde en Alien Force-sparkedragt, og hun håbede, at vi en dag ville komme til Colombia, og til festivalen i Tyskland blev vi interviewet af en colombiansk radiovært, som kendte vores musik særdeles godt,« fortæller Peter Svale Andersen.

I foråret fik de en anmodning om at spille i Colombia, som de besluttede at takke ja til. For de erfarne musikere, der som unge spillede begyndte at spille sammen i ungdomsklubben Kennedygården på Østerbro for over 40 år siden, er det noget af en drengedrøm, som bliver realiseret i en moden alder. Dengang drømte de om at leve af musikken, i dag har de det ved siden af deres rolige familieliv og jobs.

»Man kan vel kalde os professionelle amatører,« siger Peter.

Alien Force til koncert i Hamborg i Tyskland
Her har Alien Force spillet i Hamborg. Privatfoto

I den tynde luft

Peter Svale Andersen er alderspræsident med 67 år, tre andre i bandet er også i tresserne, mens en enkelt mand i begyndelsen af halvtredserne har sneget sig med. Og det er ikke stille visemusik, de fem leverer, tværtimod er det rockmusik med tryk på. Og det kræver noget.

»Jeg er nødt til at være i god form og leve fornuftigt,« siger Peter Svale Andersen, der imødeser en særlig udfordring i Colombia, som er et bjergrigt land.

»Vi skal spille i over 2500 meters højde i nogle af byerne, hvor luften er tyndere, det betyder noget for mig som sanger,« siger han.

Noget andet som bandets familie og venner lægger meget vægt på, er den berømte kriminalitet i Colombia.

»Alle er bekymrede i stedet for at ønske os god rejse, men jeg tror nu, at vi er i gode hænder,« siger han og tilføjer, at hans kone da er nervøs.

Noget, der ærgrer Peter Svale Andersen ved turen, er, at den er så komprimeret, og de får ikke tid til at slappe af og opleve Colombia. De skal flyve fra by til by til fire koncerter på fem dage.

»Jeg kunne da godt have tænkt mig en dag, hvor vi kunne gå i korte rør, drikke rom og spise noget streetfood, men det er der desværre ikke tid til,« bemærker han.

Koncertplakat for Alien Force-koncert i Colombia
Plakat for Alien Force i Colombia

Kan lide landzone

Alien Force er dannet på Østerbro, hvor alle i bandet voksede op, og Peter Svale Andersen boede der med sin familie helt frem til 2009, hvor de flyttede til Herlev.

Hans hustru skulle studere psykoterapi og for at få økonomi til det, solgte de lejligheden på Østerbro og fandt en billigere bolig på Carl Nielsens Plads i Herlev. Senere flyttede de til Tvedvangen.

»Vores børn var ikke så glade for, at vi skulle flytte fra København til Herlev,« fortæller han. Nu er de forlængst flyttet hjemmefra, og Peter Svale Andersen føler sig godt tilpas, hvor han er.

»Jeg flytter ikke tilbage igen. Jeg kan godt lide Herlev, her er stille, roligt og grønne områder, og oppe for enden af Tvedvangen er det jo landzone,« siger han begejstret og tilføjer, at han skam holder med Herlev Eagles  i ishockey. Når det gælder fodbold, holder han dog fast ved hjerteklubben B.93 på Østerbro, hvor han har været medlem, siden han var barn.

Fordelene ved Herlev har dog også en ulempe.

»Her er halvdødt efter klokken 18, der måtte godt ske lidt mere,« mener han.

Men der er en overvægt af gode ting for Peter Svale Andersen ved at have slået sig ned i Herlev, og så kan han i øvrigt også godt lide at besøge nabobyen, hvor Herlev Bladet også udkommer.

»Skovlunde er også en dejlig by, der kommer jeg tit,« fastslår han.

Snart går turen fra Herlev dog meget længere væk end til Skovlunde, når flyet letter på vej mod Colombia 31. oktober.

LÆS OGSÅ: Mød Elvis på slap line

Fakta: Lidt om Alien Force

Udover forsanger Peter Svale Andersen består bandet i dag af brødrene Michael og Henrik Rasmussen (trommer og guitar), Michael Østerfeldt (bas) og Jonas Roxx (guitar). De fire førstnævnte spillede sammen allerede i begyndelsen af firserne under navnet Zeyking, i 1985 skiftede de navn til Alien Force. I løbet af firserne udsendte de flere LP’er og singler under begge navne. Flere af medlemmerne, blandt andet Peter Svale Andersen og brødrene Rasmussen, kaldte sig et helt tredje navn i begyndelsen af 1990’erne: Bad Medicine, inden de gik hver til sit. I løbet af 00’erne blev de genforenet som Alien Force, men et dødsfald af kræft hos et de oprindelige medlemmer, guitaristen Michael Wenzel, satte en stopper for det efter to år, ovenpå det mistede de øvrige lysten. Bandet blev atter gendannet i 2017 og har spillet sammen siden, i 2021 udsendte de albummet: We Meet Again.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!