Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Beboerformand efter varetægtsfængsling: “Vi er stadig alert”

En kvinde fra Herlev er varetægtsfængslet i fire uger for den massive mængde brande i og omkring Højstensgård-boligerne gennem et halvt års tid. Beboerformand understreger, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Der er blandt beboerne en stilfærdig tilfredshed med, at der ifølge Københavns Vestegns Politi er varetægtsfængslet en kvinde fra Herlev i fire uger for 11 brande fra marts og cirka et halvt år frem i og omkring rækkehusene i boligforeningen Højstensgård mellem Tvedvangen og Højbjergvej.

Beboerformand Sus Overgaard Nielsen understreger dog, at der på ingen måde er sat punktum i sagen, da der ikke er faldet dom.

»Det er et step nærmere, men nu må vi se, hvad der sker i retten, det vil være rart at få det afsluttet, men ingen er skyldig, før man er dømt,« understreger hun og nævner, at beboerne stadig er opmærksomme på, hvad der foregår i deres kvarter.

»Vi er alert på alle de ting, der sker,« fortæller hun.

Reagerede forskelligt

De 11 brande har været antændelse af skraldespande og affaldscontainere, og ingen mennesker er kommet til skade i nogle af tilfældene.

Sus Overgaard Nielsen har oplevet, at beboerne i den store boligforening har reageret meget forskellige på brandene.

»De der har boet tæt på brandene, har haft angst og har været meget påvirkede, mens det for andre, som bor lidt længere væk fra brandene, har været ‘nå, det var jo bare en skraldespand,’« fortæller hun.

Gavl og tag

Der skete dog en stor ændring folks bevidsthed bredt set i slutningen af august, da en større brand, som bredte sig fra affaldscontainere, beskadigede gavl og tag på et rækkehus, fortæller hun.

Så kunne de fleste beboere se alvoren.

»Derfor holdt vi et borgermøde for at få informeret og talt ud,« fortæller hun. Det var særdeles velbesøgt og havde også deltagelse af politiet og Herlev Kommune.

Den sigtede kvinde blev anholdt onsdag og fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup torsdag. Det foregik for åbne døre, mens hendes forsvarsadvokat, Daniel Rosenkilde, begærede navneforbud:

»I forbindelse med grundlovsforhøret har jeg på vegne af min klient begæret navneforbud, fordi sagen stadig er på et tidligt stadie og for at beskytte min klients identitet i tilfælde af, at hun bliver frifundet.«

LÆS OGSÅ: En person anholdt 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!