Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ishockey: Sejr over de danske mestre i nervepirrende drama

Herlev Eagles vandt onsdag aften en tæt kamp mod de danske mestre fra SønderjyskE og er nu på tredjepladsen.

Den ordinære kamp mellem Herlev Eagles og de danske mestre fra SønderjyskE endte 4-4, og i overtiden sørgede Mathias Asperup for en sejr til hjemmeholdet, som nu ligger nummer tre i Metalligaen.

Kampen begyndte ellers andet end godt for Herlev, som var bagud 1-3 efter første periode.

»Vi spillede en virkelig forfærdelig første periode, men så tog drengene fat i anden og tredje periode, hvor vi var de klart bedste,« siger Herlev Eagles’ sportschef Filip Faurholm, som er særdeles tilfreds med sit holds moral og kampgejst. Han ser store perspektiver i denne her sæson. I tidligere sæsoner mener han, at det typisk blev til klare nederlag, hvis man i begyndelsen af en kamp var bagud 1-3 mod en modstander som SønderjyskE.

Det er et rigtig godt omklædningsrum med kammeratskab

Bundniveau er hævet

Derudover er det blandt andet blevet til imponerende udebanesejre i både Aalborg og Esbjerg i denne sæson.

»Vores bundniveau er hævet, kvaliteten er blevet bedre på den brede linje i forhold til, hvad den har været i mange år,« siger han og tilskriver det også et godt sammenhold af spillere, der ellers kommer fra mange forskellige steder.

»Det er et rigtig godt omklædningsrum med kammeratskab,« siger han.

Sæsonen har hidtil budt på to nederlag, en sejr i ordinær kamp og tre sejre i overtid. Det betyder en øjeblikkelig tredjeplads og ni point. Filip Faurholm betoner, at det endda er situationen, mens flere nøglespillere, blandt andet Rasmus Simonsen, er skadede.

Herlev Eagles-SønderjyskE 5-4
Jubel over sejren mod de danske mestre, Foto: Kjeld Wiinblad

Gerne i Final4

Klubben har endnu ikke en bestemt målsætning, og sportschef Filip Faurholm nævner, at holdene i Metalligaen er meget tæt på hinanden, så det kan være meget snævert, om man ender det ene eller andet sted, når sæsonen er slut. Han vil lige lidt længere hen i turneringen, inden han bliver mere konkret om målsætningen.

»Men vi kan da godt tænke os at komme i Final4, det skal jeg ikke lægge skjul på, og det har vi jo prøvet før,« siger han.

Oliver True og Maxime Trepanier bidrog begge med med to scoringer i kampen mod SønderjyskE.