Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nye Herlev-tal: Antal anmeldte forbrydelser stiger på en række områder

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for 3. kvartal i år, og sammenlignet med sidste år stiger Herlev på en række områder.

På en række områder er antallet af anmeldte forbrydelser steget fra 3. kvartal 2023 til 3. kvartal i år i Herlev Kommune. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

Det drejer sig især om forbrydelser begået inden for kategorierne: Bedrageri, indbrud i beboelse, butikstyveri, vold, seksualforbrydelser og lov om euforiserende stoffer (narkopåvirkning).

Kigger man på tallene, kan den store stigning på området for voldsforbrydelser forklares med flere anmeldte tilfælde af trusler og ‘simpel vold’ (den milde voldsparagraf, red.), som typisk kommer til udtryk ved skub, knytnæveslag og i mindre grad spark mod kroppen. I forhold til seksualforbrydelser er der her især tale om en stigning i antallet af anmeldelser inden for ‘øvrige blufærdighedskrænkelser’, det vil sige, som ikke er blotteri eller beføling.

Herlev går mod strømmen

I Region Hovedstaden og på landsplan er tendensen en anden. Her er der modsat Herlev i samme periode tale om et fald eller en stagnation i antallet af anmeldte voldsforbrydelser, indbrud i beboelser, bedrageri og på området for besiddelse og salg af narkotika. Dog med undtagelse af specielt området for seksualforbrydelser og butikstyverier, hvor der som i Herlev kan spores en stigning.

Skal man sammenligne med Herlevs nabokommuner, er det vanskeligt at spore en entydig tendens, som minder om Herlevs. For eksempel er der i Glostrup og Rødovre et fald i antal anmeldte voldstilfælde, mens der i alle nabokommuner er en stigning i antal anmeldte seksualforbrydelser på nær Ballerup, hvor tallet stagnerer. Ligeledes er Ballerup den eneste kommune, hvor anmeldte narkotikaforbrydelser falder, mens indbrud i beboelser stagnerer i Glostrup og falder i Ballerup.

Med hensyn til Herlev-tallene bør man i øvrigt tage i betragtning, at der i forhold til regionen og på landsplan er tale om tal i mindre skala, hvorfor der ikke skal lige så meget til at påvirke tallene og skabe en tendens.

Forberedelse betaler sig

I forhold til antal anmeldte indbrud, hvor Herlev stiger modsat regionen og tallet på landsplan, har organisationen Bo trygt udgivet en række gode råd til, hvordan man forebygger indbrud, når nu vi snart går en mørkere tid imøde.

»Antallet af indbrud i private hjem i Danmark er gennem de senere år faldet. Det er rigtig positivt, men når det er sagt, er der jo desværre stadig mange, der oplever at komme hjem til et hus, der har haft ubudne gæster. Nu går vi ind i en tid med mange mørke timer i døgnet, men det behøver ikke at betyde ekstra gode vilkår for indbrudstyvene. Hvis vi forbereder os godt og hjælper hinanden i boligkvartererne, kan vi roligt tage væk fra vores hjem i ferieperioder,« siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Høstfest i Herlev – se billederne

De gode råd:

  • Sørg for, at din bolig har robuste døre, vinduer og låse. Så bliver det mere besværligt for tyven at bryde ind. Det tager længere tid, larmer måske mere, og risikoen for at blive opdaget er større.
  • Udendørs lys gør det sværere for en tyv at skjule sig tæt ved boligen.
  • Man kan vælge mellem flere forskellige typer af sensorstyret lys. Tidsindstillede sensorer, der tænder lyset, når det bliver mørkt, og lamper med sensor, der tænder ved bevægelse. Bo trygt anbefaler lamper med bevægelsessensor, da der er større chancer for, at andre vil opdage en tyv, når lyset pludselig tændes.
  • Placér lamperne, så indgange som døre og indkørsler bliver oplyst, når nogen nærmer sig. Det er også en god ide at placere lamper tæt ved terrassedøre eller vinduer, som ligger bag huset. Her er det vigtigt, at fx dine naboer kan se, når lamperne lyser, så de bliver opmærksomme, hvis de pludselig tænder, mens du ikke er hjemme.
  • Du kan købe udendørs lamper med sensor i bl.a. byggemarkeder, lampe- og elektrikerforretninger samt netbutikker.
  • Snak med naboerne om Nabohjælp: Lav aftaler med dine naboer, hold øje med hinandens boliger og gå gerne en runde, når nogle er bortrejst. Indbrudstyve bryder sig ikke om opmærksomme naboer og uforudsigelighed.
  • Se flere gode råd mod indbrud på www.botrygt.dk.

Kilde: Bo trygt

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!