Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kinesisk forening åbner lørdag: Alle er velkomne

Der er fokus på kinesisk sprog og kultur i den nye kinesiske forening, som har hjemme i Herlev, men formanden Yang Li lægger vægt på, at alle er velkomne, og hun vil forene kinesiske traditioner med danske værdier og foreningskultur.

Foreningen blev stiftet for et halvt år siden, og nu markerer den sig udadtil.

København Huawen Forening holder åbningsceremoni lørdag 17. august ved Kilegårdsskolen Vest, Dildhaven 40. På trods af navnet er det en Herlev-hjemmehørende forening. Foreningen består af medlemmer i flere kommuner, men flertallet er fra Herlev, og derfor har den hjemme her, og det er derfor også i Herlev, at det udadvendte arrangement holdes,  fortæller formand Yang Li, der selv har boet i Herlev siden 2011.

»Mange børn af kinesiske forældre og af dansk/kinesiske par glemmer den kinesiske kultur og lærer ikke sproget, fordi der er lang ventetid til sprogundervisning,« siger hun som en af begrundelserne for at starte forening. Sprogundervisning af frivillige er derfor en del af repertoiret i foreningen, men der er meget mere end det, understreger hun.

»Kultur kan noget helt andet end sprog, det involverer mennesker på en anden måde. Og det er godt at bevare den kulturelle forståelse,« siger Yang Li.

Vi vil meget gerne involvere lokale folk i Herlev, så alle lærer hinanden bedre at kende

Løver og skriftsprog

Hun understreger, at både arrangementet lørdag og foreningen skal være åben for alle, også for dem der ikke har kinesisk baggrund eller er kinesisk gift, men blot er interesseret i landet og kulturen.

»Vi vil meget gerne involvere lokale folk i Herlev, så alle lærer hinanden bedre at kende,« siger hun.

Til arrangementet lørdag er der både kostumer med blandt andet løver, mulighed for at skrive kinesisk efter ældgammel formel og mulighed for at smage på kinesisk mad. Der vil blive solgt mad og drikke til beskedne priser.

Jysk dialekt

Yang Li kom til Danmark i 2003. Som så mange andre kinesere kender hun landet gennem H.C. Andersen fra barn, og hun beskriver sin ankomst som en eventyrlig start, da der var et markant lag sne over hele Danmark, da hun ankom om vinteren for over 21 år siden. Hun begyndte på en folkehøjskole i det jyske og uddannede sig siden til civilingeniør i Aaalborg.

»Kan du høre min jyske dialekt?« spørger hun med et smil på læben. Og der er skam en svag antydning af noget jysk i hendes sprog.

Hun bor i Herlev med sin kinesiske mand, de har samme tre børn på 4, 8 og 10 år. Yang Li, som arbejder på Novo Nordisk, sætter pris på Herlev, hvor de to ældre børn går på Lindehøjskolen, og gennem børnene har hun lært meget af det lokale foreningsliv at kende. Og værdierne derfra vil hun tage med København Huawan Forening.

Åbningsceremonien finder sted klokken 10-13 ved Kildegårdsskolen Vest, Dildhaven 40, lørdag 17. august. 

LÆS OGSÅ: Der er også en indisk forening i Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!