Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skovtur for pensionister i vandet: De oplevede nye sider af København

Årets skovtur for pensionister i Herlev Kommune gik til København, hvor der både blev sejlet og kigget på slot og forsvarsanlæg. Det blev til flere aha-oplevelser.

Deltagerne plejer altid at være glade for de oplevelser, de får på Herlev Kommunes pensionistskovtur, men på årets tur oplevede Jørgen Mulbjerg positive tilbagemeldinger som aldrig før i de otte år, han har været medarrangør.

»Jeg har aldrig oplevet så mange tilfredse mennesker,« fortæller han.

Turen gik i år til København, hvor der både var havnerundfart fra Syd- til Nordhavn, besøg på Amalienborgmuseet og Kastellet.

Stemningen er, som når Danmark vinder guld i fodbold eller håndbold, bare på en hel lokal måde hvor man lærer nye mennesker at kende

Voldsom populær

Selvom langt hovedparten af de 476 deltagere over 3 dage sikkert har været disse steder før, så fik de nogle overraskelser både på sejlturen og på Kastellet.

»Sejlturen var voldsom populær, de kom steder hen, hvor turister ikke kommer hen på havnerundfart. De havde en guide fra By & Havn med 35 års ansættelse, som kunne fortælle en masse om havnen,« siger Jørgen Mulbjerg, som selv var ansvarlig for den del af turen, som kom forbi Kastellet.

»Nogle havde været på Kastellet før og gået på brostenene og volden og mente, at det var det. De oplevede at se en masse spændende steder, blandt andet hvor Struensee var fængslet, og der var dramatik under anden verdenskrig, og få historisk viden om, hvad der er sket gennem næsten 260 år på Kastellet, som jo stadig er i brug som arbejdsplads inden for Forsvaret,« lyder det fra Jørgen Mulbjerg, som selv sang for i Kastelskirken, der var nemlig indlagt et kulturelt arrangement for deltagerne som en del af turen.

Undervejs var de også forbi Amalienborgmuseet, hvor de så udstillingen om Kong Frederik 10. Han var desværre ikke hjemme, da han og Dronning Mary er på sommertogt rundt omkring i Danmark med Kongeskibet Dannebrog.

Pensionistskovtur, foto: Herlev Kommune
Fællesskab og trivsel er en vigtig del af pensionistskovturen. Foto: Herlev Kommune

Fællesskab og trivsel

Dagen begyndte og sluttede i Herlev Medborgerhus med henholdsvis morgenmad og et frokostmåltid samt kaffe og lagkage. Der var også musikalsk underholdning med Bobo Moreno Trio, der til glæde for deltagerne leverede et bredt repertoire af danske og udenlandske klassikere.

Jørgen Mulbjerg er en af 10 arrangører, som består af aktive ældre i Herlev, som samarbejder med kommunen om skovturen, blandt andet udvælger de, hvor turen går hen og sørger for det praktiske. Han ser turen som en vigtig social begivenhed.

»Den skaber fællesskab og trivsel, også for de ensomme. Stemningen er, som når Danmark vinder guld i fodbold eller håndbold, bare på en hel lokal måde hvor man lærer nye mennesker at kende,« siger han og ønsker, at der kommer endnu flere med på næste års skovtur.

Arrangørerne lægger sig fast på årets tur næsten et halvt år i forvejen.

Pensionistskovtur, Kastellet. Foto: Herlev Kommune
På Kastellet fik deltagerne et spændende indblik i stedets næsten 260-årige historie. Foto: Herlev Kommune

 

LÆS OGSÅ: Sidste år gik turen blandt andet til Roskilde

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!