Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Overvældet over stort fremmøde til pensionistskovtur: “Det viser tydeligt, vi ønsker at bevare det lokale fællesskab”

Det store fremmøde skabte stor glæde hos borgmester og borgere, da en masse pensionerede herlevitter mødte op til årets første pensionistskovtur mandag. Ifølge borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) viste det store fremmøde, at borgerne fortsat ønsker at bevare fællesskabet i kommunen.

»Det er jo helt vildt, at I er mødt så mange op i dag. Det er jo vigtigt, vi bevarer det gode fællesskab i Herlev, og det er I alle med til at gøre i dag.«

Sådan lyder det fra Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), som netop er i fuld gang med at byde velkommen til årets første pensionistskovtur, der afholdes for 62. gang.

Salen i Herlev Medborgerhus er fyldt op med masser af spændte og håbefulde pensionerede herlevborgere.

Salen i Herlev Medborgerhus er så fyldt op, at søgen efter en ledig plads er som at finde en nål i en høstak, og tonelejen blandt borgerne er så høj, at man skal spidse øre for at kunne høre sine sidemakker tale.

Herlev Medborgerhus er nemlig fyldt op med en masse pensionerede herlevborgere, der ser frem til at besøge de fem steder, som årets pensionistskovtur byder på: Roskilde Kloster, Vikingeskibsmuseet, Sagnlandet Lejre, Furesø og Bagsværd Sø.

ANDRE HISTORIER: Så mange klager over p-afgiften i Herlev

Nye bekendtskaber

Herlev Bladet tager med bussen til Sagnlandet Lejre, som er et arkæologisk forsøgscenter med huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid og 1800-tallet. Her er solen høj, himmelen skyfri og en masse spændte pensionister går ind mod centret.

Blandt de pensionister, der er taget med til Sagnlandet Lejre, er 77-årige Lis Bendt og 81-årige Margit Glass. De synes begge, at pensionistskovturen er et godt initiativ til samle pensionisterne i Herlev Kommune.

77-årige Lis Bendt (tv.) og 81-årige Margit Glaas synes, at det er fedt, at der er mødt så mange op til årets pensionistskovtur.

»Det er rigtig godt for fællesskabet, fordi man får mulighed for at møde mange nye mennesker. Især fordi vi er mødt så mange op i år,« siger Lis Bendt.

»Jeg har været med til det her i mange år. Det er altid rigtig hyggeligt, og så møder man mange nye mennesker,« siger Margit Glaas.

79-årige Erik Nielsen (tv.) og 82-årige Flemming Olsen er glade for, at Herlev Kommune fortsat afholder den årlige pensionistskovtur.

På turen er også 79-årige Erik Nielsen og 82-årige Flemming Olsen. De er begge glade for, at Herlev Kommune holder traditionen ved lige.

»Jeg synes, det er stærkt af Herlev Kommune, at de vil ofre penge på os pensionister, så vi kommer ud og oplever noget og møder nye mennesker,« siger Erik Nielsen.

»Det er en fantastisk mulighed for os pensionister. Vi kommer ikke altid så meget ud, som vi engang gjorde, så det er bare fantastisk, at der er mødt så mange op,« siger Flemming Olsen.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen snakker med en masse herlevborgere under turen i Sagnlandet Lejre.

Med på turen er også borgmester Thomas Gyldal Petersen. Undervejs bruger han meget af sin tid på at snakke med de andre herlevborgere, mens de går Sagnlandet Lejre tyndt.

»Jeg synes, det er rigtig godt, at jeg kan udnytte de her ture til at få snakket med en masse borgere,« siger Thomas Gyldal Petersen og tilføjer:

»Så er det jo også dejligt, at jeg kan snakke med nogle borgere, hvor det hele ikke handler om politik.«

ANDRE HISTORIER: Herlev Gymnasium: Mange elever har prioriteret Herlev først

En vellykket skovtur

Efter turen til Sagnlandet Lejre vendes snuden hjem mod Herlev Medborgerhus. Her er begejstringen stor hos mange, og under frokosten deles der på kryds og tværs ud af de mange oplevelser fra dagen.

Heriblandt sidder 67-årige Jane Sandau, 84-årige Ib Møller, 73-årige Brian Jensen og 70-årige Margit Andersen, som har været på tur til Sagnlandet Lejre og på sejltur i Furesø.

»Det har været en virkelig dejlig sejltur med mange søde mennesker,« siger Jane Sandau.

67-årige Jane Sandau, 84-årige Ib Møller, 73-årige Brian Jensen og 70-årige Margit Andersen snakker med hinanden om deres ture til Furesø og Sagnlandet Lejre.

»Dejlig, dejlig tur. Jeg elsker at sejle, så det har virkelig været en succes,« siger 70-årige Margit Andersen.

»Det har været dejligt at komme ud med en hel masse andre og se noget nyt,« siger Brian Jensen.

»Nu havde jeg en god tur til Lejre, men jeg er glad for at høre, at de andre også havde en rigtig god tur til Furesø,« siger Ib Møller.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen slutter pensionistskovturen af med en tale, hvor han understreger, hvor godt det er for det lokale fællesskab, at så mange er mødt op.

At pensionistskovturen har været en succes, er borgmester Thomas Gyldal Petersen helt enig i. Det understreger han også i sin tale, hvor han i slutningen af arrangementet takker af for en vellykket dag.

»Det er helt tydeligt, at dagen har været fyldt med en masse glade mennesker, som har fået snakket med hinanden på kryds og tværs,« siger Thomas Gyldal Petersen og tilføjer:

»Det viser tydeligt, vi ønsker at bevare det lokale fællesskab.«

Pensionistskovturen er blevet afholdt mandag, tirsdag og onsdag denne uge.

ANDRE HISTORIER: Herlev Ringvej åbnes delvist

Har du en anden god historie, så skriv til redaktion@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!