Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skal give sårbare børn tryghed: Anita vil sende politiet ud med bamser

Anita Jensen har taget initiativ til, at folk strikker særlige bamser, som politiet kan give videre til børn. Hun er inspireret til idéen fra Nordjylland.

Anita Jensen fra Tornerosevej har gennem tiderne stået bag flere initiativer for fællesskab, mennesker og dyr både i og uden for Herlev.

Hendes nyeste initiativ henter inspiration i Nordjylland. Og da hun stiftede bekendtskab med det, var hun ikke i tvivl om, at det kan også gøres i Herlev og i København og omegn i øvrigt.

I det nordjyske er en betjent begyndt at strikke bamselommevenner, som de kaldes, og fået andre med på det. Det er små bamser, som politiet udleverer til børn, som de møder ude på opgaver, og som kan stå midt i en alvorlig eller traumatisk hændelse. Det kan give lidt tryghed i en svær situation for børnene.

»Jeg synes, at det lyder fedt at få politiet til at have bamser med ud til børn, der har været ude for en alvorlig hændelse,« siger Anita Jensen, som derfor har oprettet Facebookgruppen: Bamselommevenner/vestegnen.

»Tanken er at kunne flytte tankerne lidt væk i en stjernestund og i en god oplevelse med politiet,« siger hun.

Jeg glæder mig til samarbejde med alle de dejlige mennesker, der kan strikke og vil gøre en forskel for børn

Mor er med

Den nordjyske idé har bredt sig til andre politikredse i landet, og nu vil Anita Jensen begynde med initiativet i Herlev med udbredelse til Vestegnens Politikreds og Midt- og Vestsjællands Politi.

»Jeg tror, at det bliver vildt skægt, og jeg glæder mig til samarbejde med alle de dejlige mennesker, der kan strikke og vil gøre en forskel for børn,« siger hun, der allerede har fået sin 85-årige mor Inga med.

»Hun er god til at strikke, til gengæld sætter jeg øjne og andre ting på,« fortæller Anita.

Bamserne skal være cirka 15 centimeter lange, og der følger en opskrift med, på hvordan de skal strikkes – på Facebooksiden. Når frivillige har strikket tilstrækkeligt mange, vil hun aflevere dem til de to politikredse: Vestegnen og København.

Bamse fra politi til børn
Eksempel på en bamse som et barn skal have fra politiet. TBL står for Thin Blue Line. Foto: Thomas Frederiksen

 

Stod bag fakkeloptog

Anita Jensen er ikke ukendt med at kombinere frivillig velgørenhed og politiet. Hun er med i foreningen Thin Blue Line Denmark, som støtter tilskadekomne ansatte i dansk politi og disses pårørende. Og på bamserne er der også referencer til Thin Blue Line Denmark.

I Herlev er hun blandt flere ting også kendt for, at hun var initiativtager til fakkeloptoget i Elverparken efter drabet på Louise Borglit i november 2016, som fik opbakning fra tusindvis af Herlevborgere.

»Mit hjerte brænder for at hjælpe andre mennesker,« nævner hun selv som forklaring på hendes engagement. Og nu håber hun, at der kan strikkes små bamser til børn, som politiet møder.

Anita Jensen søger både flere frivillige strikkere og sponsorer til initiativet.

Du kan melde dig til eller læse mere her.

LÆS OGSÅ: Der findes også bamser på hospitalet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!