Herlevs Herligheder: Gastronomisk hæder til en usædvanlig modtager
Kæmpe arbejdsplads i Herlev har modtaget diplom for sit udvalg af mad fra Det Danske Gastronomiske Akademi.
Det Danske Gastronomiske Akademi tildeler hvert år en håndfuld hædersdiplomer til danskere, som gør en særlig indsats for gastronomi og smagsoplevelser. For det seneste år gik hæderen blandt andet til Herlev og Gentofte Hospital for at have revolutioneret hospitalsmad.
At hospitalets køkken fortjener fuld hæder og anerkendelse for deres store indsats i at tilberede mad, der både fungerer som ernæringsbehandling og opretholder et tårnhøjt kulinarisk niveau, har der ikke været tvivl om hos Det Danske Gastronomiske Akademi:
»Køkkenteamet på Herlev Hospital har løftet den nærmest umulige gastronomiske og logistiske opgave det er, at lave lækker frisklavet hospitalsmad. Med et digitalt a la carte menukort og et nærmest McDonalds-agtigt produktionsapparat med futuristiske rullende skabe, som både kan køle og varme, samtidigt har de revolutioneret hospitalsmaden. Køkkenhåndværket er helt i top med mad lavet fra bunden – i virkelig store gryder – med bl.a. egen slagterafdeling, bageri, konditori,« lyder det fra Claus Tingstrøm fra Det Danske Gastronomiske Akademis diplomudvalg i en pressemeddelelse.
Kvaliteten af måltiderne fra Herlevs Herligheder er nu så høj, at man nemt kunne forestille sig dem serveret på en restaurant.
Prisen blev overrakt ernæringschef Marianne Lange og kulinarisk leder Jesper Vangdrup fra Herlev Hospital fredag aften i sidste uge ved en jubilæumsmiddag for akademiet på Søllerød Kro.
»Det er en kæmpe ære og fantastisk anerkendelse, at vi som hospitalskøkken kan modtage denne pris, og det kan forhåbentlig være med til at sætte kvaliteten af hospitalsmad endnu højere på dagsordenen, fortæller Marianne Lange, og Jesper Vangdrup supplerer:
»Kvaliteten af måltiderne fra Herlevs Herligheder er nu så høj, at man nemt kunne forestille sig dem serveret på en restaurant. Som patient oplever man en følelse af hjemmelavet mad, tilberedt til en lille gruppe på fire personer med appetitlige, smukt anrettede portioner, snarere end den typiske masseproducerede storkøkkenmad. Det er vi selvfølgelig stolte af.«
Det Danske Gastronomiske Akademi har eksisteret siden 1964 og er en forening for personer, som arbejder for at fremme mad- og måltidskulturen i Danmark uafhængigt af kommercielle interesser, offentlige institutioner og fagorganisationer. Udover Herlev og Gentofte Hospital var der fem modtagere af hædersdiplomer for det seneste år.
Der er lukket for kommentarer