Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stort galleri: 25 kilometer med højt humør, hygge og solskinsvejr

Den 47. udgave af Herlev Rundt blev som sidste år skudt i gang med stor opbakning fra lokalmiljøet på Kristi himmelfartsdag.

Et sted mellem 500 og 600 morgenfriske motionister valgte torsdag at nyde solskinsvejret og Kristi himmelfartsdag fra deres cykel, da den 47. udgave af Herlev Rundt arrangeret af den lokale Lions blev skudt i gang. I alt 25 kilometer rundt i Herlev – i år med en mindre omvej, da Kagsåstien er spærret. Til gengæld kunne man igen i år nyde Musikkvarteret, som sidste år var spærret på grund af letbanearbejdet.

Sædvanen tro var repræsentanter fra Lions og borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) bag mikrofonerne fra lastvognsscenen, hvor de sendte motionisterne afsted i hold med få minutters mellemrum, alt imens de kommenterede dagens rute, vind og vejr.

LÆS OGSÅ: Gastronomisk hæder til Herlev Gentofte Hospital

»Den 47. udgave, det betyder,  at vi om tre år må gøre noget ekstra ud af det,« lød det fra Ole Steen fra Lions, hvorefter borgmesteren greb muligheden og tilføjede:

»Så skal man køre dobbelt så langt.«

Borgmesteren indledte også dagens arrangement med at konstatere, at stort set alle forhold var perfekte til cykelturen, selv i Ballerup var der sørget for godt vejr, og så man sågar sørget for huller i asfalten til at sænke farten, for som Ole Steen flere gange understregede:

»Vi kører ikke for at vinde, man skal hygge sig.«

Artiklen fortsætter under billedet.

Tv. Torben Madsen, Caroline Hejdemann og Johnny Hejdemann, der er med for første gang. Foto: Kenneth Hougaard.

Ingen sprint

Årets felt bestod af en blandet skare af gengangere, nye og folk, der kom udenbys fra. Tovholder Kent Nielsen fortalte, at de i år havde fået en del tilmeldinger fra tilflyttere til Herlev, som syntes, at Herlev Rundt var en god måde at lære byen at kende på.

Nogle af dem, der var med første gang, var 11-årige Caroline Hejdemann med sin far Johnny og deres nabo Torben Madsen.

»Caroline er begyndt til landevejscykling i DBC Ballerup og træner lidt med naboen, så derfor er vi med,« fortalte Johnny Hejdemann, der bor i Skovlunde.

Også Malia Christensen på 12 år var med for første gang takket være hendes veninde Freja Schandorph, som til gengæld havde været med lige siden, hun var lille, hvor hun fulgte med mormoren rundt i bil.

Det er en måde at få samlet familie og venner på

»Det er en måde at få samlet familie og venner på,« forklarede hun, der bare syntes alt var godt ved Herlev Rundt.

Det var mange af løbets gengangere givet vis enige i. For eksempel HI Fitness’ store hold på 29, som hvert år kører rundt med klubbens formand, som en slags turguide, der fortæller lidt om omgivelserne undervejs.

»Det er en hyggetur med socialt samvær og ingen sprint,« understregede de tre fitness-medlemmer Verena Pedersen, Sandy Pedersen og Johnny Wulff, som havde været med over 10 gange før.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tv. Malia Christensen og Freja Schandorph på 12 år. Malia er med for første gang, mens Freja har været med siden hun var lille sammen med familien. Foto: Kenneth Hougaard.

Stor underholdningsværdi

Det havde den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse til gengæld ikke. Det var første gang, at de besøgte løbet og ikke på cykel. Deres ærinde var nemlig at levere solcreme (faktor 30), brochurer og UV-armbånd, som kan skifte farve, til børnene, fortalte Kamilla Rydahl. Især solcremen var populær blandt rytterne. De yngste deltagere under 12 år kunne i øvrigt ud over armbånd også se frem til at modtage medaljer efter løbet som de eneste.

»Vi seees, go’ tur,« blev der råbt, da motionisterne blev sendt afsted et hold ad gangen, og de kvitterede til gengæld ved at ringe med klokkerne.

Tilbage sad Hanne og John Speich foran biblioteket og betragtede showet. De havde været med før, men valgte for nogle år siden at starte en ny tradition op, som ikke skulle foregå på den tohjulede, men fra et mere statisk udgangspunkt. Nemlig som tilskuere med fuldt opdækket morgenbord herunder en lille skarp til at skylle det hele ned med.

»Vi kommer her hvert år for stemningen,« smilede de to, der vitterlig så ud til at nyde sceneriet.

De forskellige hold lige fra Team Rynkerøv til Højbjerg Vænge, som hvert år kører med nye T-shirts i nye farver, var da også med til at sørge for god underholdning og smittende humør.

»Så spænder vi ballerne,« lød det for eksempel fra Team Rynkerøv, da Herlev Bladets udsendte skulle tage et foto.

Overskuddet fra Herlev Rundt går til Lions’ sociale hjælpearbejde.

LÆS OGSÅ: Herlev Rundt i billeder 2023

Hanne og John Speich har været med på Herlev Rundt, men foretrækker nu at komme og se de andre cykle, alt imens de spiser deres medbragte morgenmad. Foto: Kenneth Hougaard.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!