Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hundredevis af kunder var på plads fra morgenstunden: “Dejligt med mere liv til Skovlunde”

Meny i Skovlunde åbnede, og både borgmesteren og flere borgere ser det som en vigtig milepæl i byens udvikling.

Flere hundrede mennesker trodsede morgenregnen og var allerede på plads inden klokken 8, da supermarkedet Meny åbnede som en del af Skovlunde Center Nord.

Flere af dem som Skovlunde Bladet mødte så det ikke bare som en ny indkøbsmulighed, men også som et løft af byen.

»Det er dejligt, at der kommer mere liv. Vi har manglet butikker gennem mange år, og så er det dejligt, man kan købe blomster der,« lød det blandt andet fra Katrine Nielsen, Helle Jørgensen og Heidi Clausen, der var tre af de flere hundrede Skovlunde-borgere, som var mødt op.

Borgmester Jesper Würtzen (S) holdt en åbningstale, inden han klippede den røde snor over.

»Det er en dag, jeg har glædet mig til. Det er endnu et skridt i åbningen af det nye byområde i Skovlunde,« fremhævede han. Efter det gamle center blev revet ned, er der åbnet forretninger i den ydre del af centret ud mod Bybuen, med Meny er der taget hul på butikslivet i det centrale center, hvor der senere skal komme en Normal, en Matas og også gerne en restaurant og en café.

Når et område er ved at blive udviklet, er det altid spændende, om folk finder vej, og det må man sige, at de har gjort her

Bøvl i Skovlunde

Borgmesteren kom ind på det langstrakte forløb og de besværligheder, der har været for borgerne og kommunen i forløbet. Tilbage i 2012 besluttede kommunalbestyrelsen i Ballerup, at der skulle ske noget nyt i området, da det gamle center var slidt ned til grunden, og flere butikker lukkede.

Den daværende ejer var dog ikke meget for at sælge grunden og betingede sig, at der også skulle være boliger, det ville give flere penge i kassen, når grunden skulle sælges. I 2017 blev der vedtaget en ny lokalplan, og siden da har der været flere knaster, blandt andet en hovedentreprenør som gik konkurs.

»Og vi i Skovlunde har levet med støj, støv og bøvl med parkering, det har vi været trætte af,« konstaterede Jesper Würtzen, som også fremhævede positive sider ved udviklingen:

»Der er langsomt skudt butikker frem, og der er kommet nye borgere til Skovlunde, som er blevet en del af byen og den særlige ånd i Skovlunde,« sagde han og nævnte, at han mener, at Center Nord bliver tidssvarende og attraktiv med kombinationen af butikker og boliger i god kombination med det øvrige Skovlunde med blandt andet naturpark, bypark og kulturhus.

»Tillykke til Skovlunde og Skovlunde-borgerne,« lød det fra ham, samtidig med han også nævnte, at folk fra Ballerup og Herlev sikkert også vil finde vej til butikken.

Meny i Skovlunde åbner 23. august 2024. Borgmester Jesper Würtzen klipper den røde snor over
Borgmester Jesper Würtzen (S) klipper den røde snor over. Foto: Thomas Frederiksen

På HCMs plads

Fra Menys side var der også stor glæde ved at åbne i Skovlunde, og man var også positive over fremmødet.

»Jeg var glad for at se, at der var så lang en kø. Når et område er ved at blive udviklet, er det altid spændende, om folk finder vej, og det må man sige, at de har gjort her. Vi har glædet os til at være en del af Skovlunde og glæder os over at bidrage til at skabe mere liv i gaden,« lød det fra Rico Boss, kædedirektør i Meny. Peter Hansen er den lokale købmand i Skovlunde, og han har haft nogle travle dage inden åbningen og glædede sig også over fremmødet.

Parkering i Skovlunde har været et stort tema i Skovlunde med de mange ændringer. Der er parkering under Meny med indkørsel fra Bybuen, her er der i første omgang plads til 75 p-pladser med 2 timers gratis parkering, men der vil komme flere med tiden, har Peter Hansen udtalt.

Meny er naturligvis en helt ny butik i en ny bygning, men ad omveje kan man også sige, at det er en butik, som vender tilbage efter mere end 25 års pause. Fra 1960 og frem til begyndelsen af 1980’erne lå der en købmand i Skovlunde Centret, som hed HCM, hvilket den fortsatte med at hedde i folkemunde også derefter. Den skiftede officielt navn til Skovlunde Superland i firserne, da den blev en del af Superlandkæden med selvstændige købmænd, og netop denne kæde har i dag af snirklede veje og fusioner med andre kæder udviklet sig til Meny i Dagrofa.

Længe inden da lukkede Superland i Skovlunde engang i 1990’erne og blev afløst af en Netto i lokalerne. Den nye Meny i Skovlunde ligger omtrent, hvor HCM/Superland lå i det gamle center.

Meny i Skovlunde åbner 23. august 2024
Meny har flere afdelinger, blandt andet grønt-, slagter-, fisk-, bager og blomster. Foto: Thomas Frederiksen

 

Meny i Skovlunde åbner 23. august 2024
Helle, Katrine og Heidi var tre borgere, som var stået tidligt op for opleve den nye Meny fra begyndelsen. Foto: Thomas Frederiksen

 

Meny i Skovlunde åbner 23. august 2024
Mange kunderne ved kasserne i den nye Meny. Foto: Thomas Frederiksen

 

Meny i Skovlunde åbner 23. august 2024. Borgmester Jesper Würtzen (S) og købmand Peter Hansen
Købmand Peter Hansen og borgmester Jesper Würtzen (S) kort inden åbningen. Foto: Thomas Frederiksen

 

Meny i Skovlunde åbner 23. august 2024
Der var et fremmøde på flere hundrede mennesker ved morgenstunden. Foto: Thomas Frederiksen

LÆS OGSÅ: Da man glædede sig i Meny inden åbningen og mere om fremtidsplanerne for centret

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!