Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Brande i rækkehuskvarter trods øget indsats og overvågning

Der var i sidste uge mindst fire påsatte brande i Herlev, hvoraf tre af dem var i et område, som har været hårdt plaget.

Mindst fire påsatte brande fandt sted i Herlev i sidste uge, hvoraf tre af dem var omkring rækkehusene mellem Tvedvangen, Højbjergvej og Borgerdiget.  

Det skete i en uge, hvor politiet var fast til stede flere dage i dagtimerne, og de meldte ud, at der var øget patruljering i de mørke timer, og Herlev Kommune også har hyret et vagtselskab. I ugens løb blev der også holdt et velbesøgt møde med beboerne, hvor politiet og kommunen var til stede.

Det skete efter, at en containerbrand forrige weekend havde beskadiget to rækkehuse, hvor der var sket skade i tagkonstruktionen. I det hele taget har der været gentagne brande de sidste par måneder. 

Vi er fortsat mere til stede i området, blandt andet med mere patruljering om natten, og så kører vi en efterforskningsindsats ved siden af

God dialog

I sidste uge var der brand i containere i kvarteret igen, natten mellem onsdag og torsdag og to natten mellem fredag og lørdag. Ingen bygninger kom her til skade. Der er fortsat ikke fundet gerningspersoner.  

»Vi er fortsat mere til stede i området, blandt andet med mere patruljering om natten, og så kører vi en efterforskningsindsats ved siden af,« siger politikommissær Mads Dam fra Københavns Vestegns Politi.

Han oplever en god dialog med beboerne i området, som naturligvis er utrygge, men de er også er konstruktive og positive omkring samarbejdet med politiet. Han fremhæver blandt andet stemningen til et borgermøde med beboerne i sidste uge. 

Det samme gør Azam Aslani, leder af ’Tryghed og Fællesskab’ i Herlev Kommune, der også deltog i mødet. 

»Der er tale om beboere, som vil gøre en god indsats for deres lokalområde, og vi havde en rigtig god dialog,« siger han.

Han nævner, at kommunen har hyret Securitas til øget overvågning af området, og der er tæt dialog og jævnlige møder med både politi, boligforeningen og Natteravnene.

»Vi prøver at gribe det an fra flere vinkler og assisterer med det, vi kan og er hele tiden på dupperne og gør vores bedste,« siger Azam Aslani.

Der er tale om beboere, som vil gøre en god indsats for deres lokalområde, og vi havde en rigtig god dialog

Beboerne er vores øjne

På trods af den øgede indsats fra både politi og kommune går gerningspersonen eller -personerne fortsat fri. Mads Dam fra Københavns Vestegns Politi nævner, at beboerne også er vigtige i efterforskningen.

»De er vores øjne derude. Det er klart, at vi ikke kan være på ethvert gadehjørne hele tiden, og hvis de ser noget, som ikke passer i normalbilledet, skal de endelig henvende sig til os. Det kan være, at de ser en person med en benzindunk, som ikke ser ud til at være til græsslåmaskinen,« siger han.

Udover de tre brande i rækkehuskvarteret, var der også en bilbrand i Persillehaven i Hjortespring sent tirsdag aften klokken 23.57 i sidste uge, hvor to biler blev sat i brand og yderligere to beskadiget. Men det skønnes umiddelbart, at det meget vel ikke har noget med de øvrige brande at gøre, da der er tale om en anden type brand, som er velkendt fra andre sammenhænge, og den fandt sted i et andet kvarter i Herlev. Fire unge mennesker blev set løbe væk derfra.

LÆS MERE: Branden mellem onsdag og torsdag 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!