Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stillads i gågaden: Hotel udvider med ekstra værelser og ‘barception’

Herlev Go Hotel – tidligere kendt som Herløv Kro – er i den sidste fase af den nuværende udvidelse og fornyelse.

I 160 år var navnet Herløv Kro, derfor er der ikke noget at sige til, hvis de fleste lige skal vænne sig til et nyt navn.

Men den karakteristiske gamle bygning ved gågaden Herlev Torv hedder nu Herlev Go Hotel og er en del af en kæde med andre hoteller i Københavnsområdet med betegnelsen Go Hotel.

Og det er netop et egentligt hotel nu, der er ikke længere et køkken, som tilbereder og sælger aftensmad i en restaurant på stedet, dermed er det ikke en kro længere.

Vi vil gerne åbne, så folk kan komme forbi og få et glas vin, en øl eller en sodavand

15 nye værelser

Forbipasserende kan se, at der sker noget på hotellet, hvor der er stillads ud til gågaden. Man er nemlig i gang med den sidste del af den nuværende renovering, som gik i gang, efter de nuværende ejere trådte til i slutningen af 2022.

Hotellet udvider med 15 værelser, så man i alt kommer op på 71, som efter planen skal stå klar i januar 2025.

Ifølge direktøren for Go Hotel, Christopher Valentin, har hotellet i Herlev haft en succesrig sommer med stort set fuld belægning, blandt andet fordi man er begyndt at appellere mere til turister og ikke primært forretningsfolk og har skabt flere værelser målrettet familier med ekstra senge til børn. Udover at etablere nye værelser er de eksisterende værelser blevet moderniseret.

»Jeg håber, at de lokale forretninger kan mærke, at der har været fulde huse,« siger han og nævner, at der ifølge hotellets tal har været 3000 gæster i juli.

Og selvom navnet Herløv Kro er sløjfet, understreger Christopher Valentin, at den lange historie er med i moderniseringen.

»Vi kan referere til den kro, der var, og vi ønsker at videreføre den linje i designet med møbler, materialer og farvevalg og referencepunkter til historien,« siger han og nævner de afdæmpede brune og grålige farver og billeder fra kroens historie.

Go Hotel Herlev, den tidligere Herløv Kro. Barception. Illustration: Third Space
Fremtidens ‘barception’ på Go Hotel Herlev. Illustration: Third Space

 

Mødes over et glas

Selvom det ikke længere er en kro, hvor lokale kommer forbi og får et aftensmåltid, lægger Christopher Valentin alligevel vægt på, at Herlev-borgerne stadig skal have et forhold til stedet.

»Vi laver en ‘barception’, som skal gøre det hele mere åbent,« siger han, og en ‘barception’ er, som navnet antyder, en blanding af en reception og en bar. Noget der også skal stå klar til januar efter tidsplanen.

»Vi vil gerne åbne, så folk kan komme forbi og få et glas vin, en øl eller en sodavand. Det skal ikke være et værtshus, men det kan være, at man lige vil mødes, for eksempel inden man skal ud at spise,« siger han og tilføjer:

»Det har været meget lukket og opdelt, vi vil gerne have lyset ind og gøre det funktionelt.«

Der indrettes også mødelokaler og et nyt morgenmadslokale, som også skal kunne bruges af lokalsamfundet.

»Det kan bruges til mærkedage, møder, events og arrangementer, for eksempel af lokale virksomheder,« siger han.

Som en del af renoveringen bliver der også en ny gårdhave.

Go Hotel Herlev, den tidligere Herløv Kro
Christopher Valentin fremhæver blandt andet tæppet på væggene. Foto: Thomas Frederiksen

 

Bevaringsværdig bygning

Stilladset mod gågaden forventer Christopher Valentin er væk i løbet af halvanden måned. Han understreger, at trods ændringerne forbliver hotellets udseende det samme ud mod Herlev Torv.

»Vi renoverer facaden og giver den et løft og sætter den i stand, men vi ændrer ikke udseendet,« siger han.

Bygningen er da også eklæret bevaringsværdig af Herlev Kommune i forbindelse med kommuneplanen fra 2024. Om det har påvirket processen siden overtagelsen, vil Christopher Valentin ikke kommentere.

»Det har jeg ingen kommentarer til. Dialog om det har vi med kommunen,« siger han kortfattet.

Go Hotel Herlev, den tidligere Herløv Kro
Stilladset forventes at blive taget ned i løbet af den næste halvandet måned, så den velkendte facade på den gamle kro kommer frem igen. Foto: Thomas Frederiksen

 

LÆS OGSÅ: Det skal slet ikke hedde Herløv Kro

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!