Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Thomas Gyldal Petersen får fire år mere

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) får fire år mere som Herlevs borgmester efter, at socialdemokraterne har indgået en konstitueringsaftale med Enhedslisten, SF og Radikale Venstre. Her er støtterpartiernes reaktioner på aftalen.

Efter forhandlinger siden middagstid er der nu lavet en aftale mellem Enhedslisten, SF og Radikale Venstre, der betyder, at Thomas Gyldal Petersen igen kan sætte sig i borgmesterstolen.

Ifølge Herlev Bladets oplysninger får Enhedslistens Marianne Dithmer formandsposten i Miljø-, Klima- og Teknikudvalget, Betina Skovby fra SF bliver ny formand for Familie- og Forebyggelsesudvalget, Enhedslisten får en 2. Viceborgmesterpost, men har endnu ikke bestemt, hvem af dem det bliver, og Radikale Venstres Deniz Kücükavci får en plads i Familie- og Forebyggelsesudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget.

Hos Enhedslisten er der glæde efter forhandlingerne.

»Det er en unik situation, at vi som Enhedslisten har fået meget mere indflydelse, end vi havde. Socialdemokraterne mister det absolutte flertal og det giver grundlag for et bedre samarbejde i den røde blok. Det bliver et paradigmeskifte, hvor man inddrager alle, når beslutninger skal tages,« siger Ibrahim Benli (EL).

Hos Det Radikale Venstre fandt Deniz Kücükavc først for få timer siden ud af, at han var valgt ind, da et mandat skiftede fra DF til Radikale efter fintællingen. Og han er glad.

»Vi er glade for at have lavet en aftale. Det er det brede samarbejde, der vil føre til gode politiske diskussioner, der vil føre til en udvikling,« siger Deniz Kücükavc til Herlev Bladet.

Hos SF er der tilfredshed hos Betina Skovby, der altså bliver ny formand for Familie- og Forebyggelsesudvalget.

»Jeg er tilfreds. Det er et af mine kerneområder, det er det område, jeg har hentet mange personlige stemmer fra, og jeg tænker, at jeg kan være med til at gøre det lidt lettere at være udfordret i Herlev Kommune,« siger hun.

 

LÆS OGSÅ: Her er Herlevs nye kommunalbestyrelse 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!