Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

AG Gruppen skal bygge på rådhusgrunden

Kommunalbestyrelsen har onsdag 12. juni godkendt en købsaftale med AG Gruppen på Herlev Bygade 90, hvor der tidligere var rådhus.

På kommunalbestyrelsesmødet onsdag på et lukket punkt blev det godkendt at sælge rådhusgrunden på Herlev Bygade 90 til AG Gruppen for 50 millioner kroner. AG Gruppens tilbud tager udgangspunkt i det skitseprojekt fra Nrep, der også ejer Herlev Bymidte Center, der vandt idékonkurrencen i 2023. Men det blev altså ikke Nrep, der løb med grunden. Kommunen oplyser, at der kom i alt fire bud.

I en pressemeddelelse fra Herlev Kommune udtrykker Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S) glæder over salget:

Vi tror på, at vi med fælles indsats får skabt et nyt levende byområde, der binder områdets historiske betydning sammen med moderne boligformer med plads til fællesskab

»Købsaftalen er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af vores by. Herlev vokser i disse år, og vi har brug for flere attraktive boliger. Projektet skal samtidig skabe en fornyet akse mellem Herlev Bymidte Center og den historiske Saxbo bygning. Et strøg, der kan skabe fornyet dynamik og samspil mellem boliger, handel og erhverv,« siger han om den betingede købsaftale.

Ved betinget forstås, at aftalen er betinget af, at lokalplanforslaget for området bliver vedtaget.

Det er ambitionen, at det nye byområde skal understøtte liv og fællesskab i bymidten. Der skal også være bæredygtige løsninger med fokus på klimasikring og bynatur. AG Gruppens tilbud indeholder blandt andet et såkaldt ‘bydelshus’, der for eksempel vil kunne bruges af foreninger og kommunen.

Tredje projekt i Herlev

I AG Gruppen ser Adm. direktør Bjarke Windeløv Graae frem til samarbejdet med Herlev Kommune om udviklingen af grunden.

»I AG Gruppen tror vi på den ambitiøse byudvikling i Herlev. Det bliver vores tredje projekt i Herlev Kommune og med denne attraktive placering kan vi fortsætte det gode samarbejde til gavn for borgerne og byens vækst. Vi tror på, at vi med fælles indsats får skabt et nyt levende byområde, der binder områdets historiske betydning sammen med moderne boligformer med plads til fællesskab«, siger Bjarke Windeløv Graae i pressemeddelelsen.

AG Gruppen har blandt andet stået for det store boligbyggeri Lyskilden på Lyskær 13 og skal også i gang med et tilsvarende projekt lige ved siden af på Marielundvej 47 og 49.

Nyt borgermøde

I forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet onsdag blev det samtidig vedtaget at sende lokalplansforslaget i offentlig høring fra 13. juni og 10 uger frem. Herefter er der indlagt tid til, at forvaltningen grundigt kan arbejde med høringssvarene. Derudover vedtog man også som et ekstra punkt at holde endnu et borgermøde udover de arrangementer, der allerede har været, i høringsperioden, hvor der orienteres om salg, indhold af lokalplanen og mulighed for høringssvar.

Den endelige lokalplan forventes at blive vedtaget i november 2024, og den endelige overdragelse til den nye ejer forventes dermed at kunne finde sted den 18. december 2024.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!