Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev-borgmester frustreret over letbane-forsinkelse

Borgmesteren har bedt Hovedstadens Letbane undersøge, om noget af Herlev-strækningen kan åbne i 2025.

Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), er ærgerlig over meldingen fra Hovedstadens Letbane tirsdag, hvor man oplyser, at strækningen gennem Herlev bliver forsinket i op mod et år. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

LÆS MERE: Letbanen gennem Herlev bliver forsinket

»Hovedstadens Letbanes åbningsplan er utilfredsstillende og frustrerende. Ikke mindst for dem, der bor eller arbejder i Herlev. På orienteringsmødet har jeg bedt Hovedstadens Letbane om at undersøge, at åbne for kørsel til Herlev Hospital fra 2025 som forudsat. Alternativt til Herlev Station, hvis hospitalet ikke er en mulighed. Det bør undersøges grundigt, da det er to vigtige stationer med mange passagerer, og udfordringerne med letbanebyggeriet ligger nord for Herlev,« udtaler borgmesteren og fortsætter:

har jeg bedt Hovedstadens Letbane om at undersøge, at åbne for kørsel til Herlev Hospital fra 2025 som forudsat. Alternativt til Herlev Station, hvis hospitalet ikke er en mulighed

Været utroligt tålmodige

»Herlevborgerne har været utroligt tålmodige og har levet med store gener fra byggeriet gennem lang tid. I perioder har de ikke kunnet komme ind og ud af deres boligområder. Herlev Kommune og borgerne har gjort, hvad vi kunne for at sikre fremdrift. Jeg kan godt forstå, hvis Herlevborgerne ligesom jeg er frustrerede over at samme fremdrift ikke har været sikret på hele strækningen,« siger borgmesteren.

På et møde den 9. september orienterede Hovedstadens Letbane ejerkredsen – de elleve kommuner og Region Hovedstaden – om, at man ikke som planlagt kan åbne hele strækningen fra Lundtofte i nord til Ishøj i syd i 2025.

I første omgang vil kun strækningen fra Ishøj til Rødovre Nord åbne i efteråret 2025. Det svarer til cirka halvdelen af den 28 km lange strækning. Resten af strækningen forventer Hovedstadens Letbane at kunne åbne i sommeren 2026.

Herlevs borgmester har tidligere luftet sin frustration over letbane-selskabets planlægning. Sidste gang var i forbindelse med en afspærring af hele Musikkvarteret. Læs artiklen her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!