Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Andreas fra X Factor: 'Jeg vælger at være mig selv'

22-årige Andreas Falch Kruse fra Herlev synes X Factor er vildt sjovt, men også vildt hårdt.

Kalenderen er temmelig booket for 22-årige Andreas Falch Kruse, der til daglig bor i Herlev, men i denne tid nærmest har adresse i DR Byen.

Her deltager han i tv-succesen X Factor, hvor han som en af tre i gruppen ’Place on Earth’ fredag efter fredag i bedste sendetid gør det, han drømmer om. Nemlig at synge og spille musik for andre – eller rettere for hele Danmark LIVE.

En intens oplevelse på alle parametre. Ikke mindst hans dagligdag, som ellers stod på sabbatår med fritidsjob, afslapning og måske noget rejseaktivitet frem mod sommer. Derefter var planen at søge ind på bygningskonstruktør-uddannelsen.

Men nu er boldene kastet op i luften – i hvert fald for en stund – og Andreas Falch Kruse forsøger at holde dem og sig selv svævende så længe, det kan lade sig gøre.

En rutschebanetur, der både kildrer i maven, men kræver hårdt arbejde. Det glider nemlig ikke bare af sig selv, når man på den måde vil have fart på karrieren.

En overhalingsbane

»Selvom jeg helst ville slå igennem med mit band (‘Your Descent’, som blev opløst sidste år, red.), er det måske lidt en tankegang, som bedst fungerer, når man er 13 år og ikke skal tænke over fremtiden. For så kan man bruge sin fritid, som man vil, men den tankegang fungerer ikke nu, hvor man skal have en uddannelse«, fortæller musikeren om en af grundene til at deltage i X Factor.

»Jeg ved bare, at musikverdenen er ubarmhjertig, og det kan tage uendelig lang tid før man kan tjene penge, så jeg ser også det her som at smutte ud i overhalingsbanen og bare gøre det lige nu og her. Der er ikke noget at vente på, det sker med det samme, og jeg springer mange led over. X Factor er ikke en garanti for noget, men jeg har det vildeste musikliv og et sjovt og spændende forløb, hvor jeg får lov at ytre mig musikalsk«,  lyder det fra Andreas Falch Kruse, der i sit tidligere band både sang og skrev sang- og musiktekster.

Det får han ikke helt mulighed for her. Til gengæld har han været med til at arrangere nogle af numrene, og generelt roser han X Factor-konceptet både foran og bag kameraet.

Især har det overrasket ham, hvor mange gode relationer man får – til hele holdet bag produktionen. Lige fra tilrettelæggere og kameramænd til dommerne og de andre deltagere.

»Der er for eksempel to kvinder, som vi kalder vores X Factor-mødre. De er der hele tiden, og da jeg havde fødselsdag, havde de købt kage og flag, uden at jeg havde gjort nogen opmærksom på det«, fortæller han, der er glad for det store hensyn, der bliver taget til ham og de andre deltagere.

Specielt fordi der en gang imellem godt kan være pres på.

»Det er jo min hverdag seks dage om ugen og har været det lige siden midt januar. Jeg kan også mærke fysisk nu, at jeg er stresset. For eksempel når min mobil vibrerer, så kan jeg godt få lille chok, fordi man skal være på hele tiden. Det er ikke en fejl i konceptet, det er en hård stressperiode, ligesom når man har eksamener«, fortæller han og nævner fredagens ’alt-eller-intet-finaleshow’, hvor det hele går løs, som et godt eksempel.

Lært at tackle nervøsitet

»Fredag møder vi ind klokken 10 og er færdige klokken 23 om aftenen. Fra morgenstunden kan jeg mærke, at det sitrer i kroppen, kroppen ved, at den skal præstere, så den går bare i gang med at pumpe adrenalin. Klokken 16 er der generalprøve med tre standin-dommere og med publikummer. Der er nok omkring 100«, skønner Herlevs X Factor-repræsentant og tilføjer, at dertil kommer de cirka 120 folk, der arbejder på produktionen før, under og efter showet.

På trods af den store opsætning, de mange seere og præstationspresset tackler Andreas Falch Kruse nerverne helt fint. Også tiden op til.

»Jeg har ingen problemer med at sove fra torsdag til fredag. Jeg prøver bare at tænke på farven sort. Det hjælper«, forklarer han, der på selve dagen også har fundet sin egen teknik til at fremstå godt og give sit ypperste.

»Jeg har stået på en scene mange gange og vendt det til noget godt. Derudover har vi fået at vide, at vi skal  ’embrace’ (omfavne, red.) vores adrenalin, fordi det er den, der gør, at vi kan præstere bedre«, fortæller han, der tilføjer, at de efterhånden også har lært at gå på scenen med en vis professionalisme.

»Man skal lade de negative følelser blive derhjemme, øve sig og gøre sit bedste, og det er i øvrigt også noget, man kan bruge på arbejdsmarkedet«, vurderer Andreas Falch Kruse, der tilføjer, at det også hjælper at have sin kæreste og familie blandt publikum.

All in – næsten

Når det er sagt, er han ikke lavet af granit. Han er godt klar over, at der er meget på spil.

»Jeg står typisk med svedige håndflader og skal tisse hele tiden, men jeg nyder det hver gang«, konstaterer han, der på samme måde også frygter at ryge ud.

Derfor forsøger han hele tiden at holde en form for distance til det hele.

»Jeg prøver at være all in, og så alligevel ikke helt, for jeg kan frygte, det tager hårdt på én bagefter, hvis man ryger ud, for det er virkelig sjovt at være med«, siger han.

På den anden side er det svært at læse i krystalkuglen, hvad fredagens dom bliver.

»Det er uforudsigeligt for os, hvad der sker, men også i forhold til seerne. Jeg vælger at være mig selv i stedet for at sætte mig ind i, hvad de vil have. Jeg er ikke skuespiller, men vælger at være mig selv. Så jeg kan også have mig selv med i det, og ligesom når det hele er slut se mig selv i øjnene«, opsummerer X Factor-talentet.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!