Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Brugere af Annekshallen frustrerede over ‘harpiks-situation’

Manglende rengøring i Annekshallen påvirker træning og kampe, mener floorball- og håndboldklubben.

Det klistrer, det klistrer fristes man til at sige med reference til en berømt dansk film. Netop det er brugerne af Annekshallens oplevelse, fordi manglende rengøring gør, at hallens overflader til daglig præges af harpiksrester og i sidst ende et ødelagt gulv fyldt med lapper.

Det mener blandt andet formændene fra henholdsvis Herlev Floorball Klub og Herlev/Hjorten Håndbold, som bruger hallen flittigt.

»Det er et problem for os, at der er masser af harpiks på gulvet, og det betyder helt konkret, at der altid er nogen, der har rengøringsmidler med for at vaske gulvet før træning«, fortæller Kenneth Widén, der er formand for Herlev Floorball Klub.

Noget der snildt kan gå de første 10 minutter med af en træningstime, tilføjer han.

Ifølge floorball-formanden har man forsøgt at gøre kommunen opmærksom på problemet blandt andet, når der skal fordeles haltider, men der er endnu ikke sket noget.

Håndboldspillere hader også harpiks

Også blandt Herlev/Hjorten Håndbolds medlemmer, som egentlig er dem, der står for harpiksen, er man med på problemstillingen.

»Håndboldspillere hader harpiks lige så meget som alle andre, men det er et nødvendigt onde, lige som der skal bruges bander i floorball og kurve i basket«, lyder det fra Mathias Krarup Jensen, som er klubformand.

Han fortæller, at klubben har gjort opmærksom på  det flere gange blandt andet i et ’dialogudvalg’ med kommunen. Men også i forhold til at skole egne medlemmer i ikke at bruge så meget harpiks samt rengøre, når man så har brugt det.

LÆS OGSÅ: Planen for skøjtehallen er klar

»Men det store problem er,  at kommunen er for længe om at få fyldt dispenserne op, de er tomme hele tiden, og vi har et hyr med at få dem fyldt op. Derfor kommer harpiksen alle mulige steder hen«, forklarer Mathias Krarup Jensen.

Derudover vurderer han, at  rengøringen er blevet dårligere, efter at man er gået over til selvbetjening af hallen.

»Vi kan konstatere, at hallen ser slidt ud, gulvet går i stykker og rengøringen er mangelfuld, selvom vi hele tiden får at videre af kommunen, at der er blevet optimeret på rengøringen«, lyder det.

Harpiksfri hal ønskes

Også floorballspillerne Anders Christiansen på 17 år og Tobias Øvlisen på 18 er godt trætte af de klistrede overflader, som ifølge dem i sidste ende ikke kun påvirker deres spil negativt, men også fører til, at gulvet bliver ødelagt og skal lappes.

»Der findes en maskine til at fjerne harpiksen, men vandet fra den gør, at gulvet bliver ødelagt, så derfor bruger man den ikke så meget«, forklarer de, der til daglig spiller på Herre 1 i Herlev Floorball Club.

I stedet må de og deres klubkammerater leve med de mange klistrede klatter harpiks, der også præger halgulvet – og væggene i øvrigt. Og det er svært.

»Harpiks ødelægger vores spil. Jeg er målmand, og det er for eksempel enormt svært at glide henover gulvet, når det er klistret«, forklarer Anders Christiansen, der oplever i større grad at måtte købe nyt tøj, fordi der hurtigere bliver slidt huller i det gamle.

»Jeg skal købe nye bukser oftere end før, og det er dyrt«, påpeger han.

Ud af de otte år hvor både han og klubkammeraten Mads Øvlisen har gået til floorball er det ifølge dem først i løbet af de sidste par år, at ’harpikssitutionen’ er blevet så slem, som den er nu.

»Hvis man læner sig op ad en væg i hallen, er der flere steder, hvor man sidder fast«, tilføjer Mads Øvlisen.

Den tilspidsede situation skyldes, at der er kommet flere håndboldhold, mener de to floorballspillere, der dog ikke har til sinds at sparke bolden over på håndboldklubbens banehalvdel. For de skal også være der.

»Vi kunne bare godt tænke os en harpiksfri hal – vores spil bliver så meget bedre«, forklarer de, der mener, man gør for lidt ud af renovere hallen.

Vil gerne i dialog

Stabschef for By og Udvikling i Herlev Kommune, Jakob Ludvigsen, ved godt, at gulvet i Annekshallen er slidt. Men det er nyt for ham, når spillere fra Herlev Floorball Klub blandt andet fortæller, at gulvet ødelægger deres spil.

»Vi er helt klart lydhøre over for dét, og vi vil gerne i dialog med dem, om der er ting inden for de nuværende rammer, som vi kan gøre anderledes«, siger han.

Han understreger, at der allerede er en løbende dialog mellem Herlev Idrætscenters medarbejdere og brugerne i Herlev Hallerne, som Annekshallen er en del af.

I den forbindelse har der ham bekendt ikke været en kritik i den målestok, som den han hører nu.

»Der kan være ’issues’ med harpiks på gulvet, hvis håndboldklubben har haft en kamp om lørdagen, og floorballklubben skal spille søndag«, forklarer han, men uddyber, at det har at gøre med planlægningen af rengøringen.

LÆS OGSÅ: Herlev/Hjorten Håndbold er årets sportsprofil

»Alle i hallen kunne godt tænke sig rengøring hver dag, men det er ikke et setup, som kan lade sig gøre inden for det driftsscenarie, der er. Hvis vi skulle prioritere midler på den måde, så ville der være en masse andre ting, som  vi ikke kunne prioritere midler til, og det er ikke hensigtsmæssigt«, fastslår han.

Han vurderer dog, at det måske er noget, man kan planlægge sig ud af.

»Det er en hal med mange aktiviteter, og vi kommer nok aldrig helt uden om, at der vil være udfordringer ved, at der er harpiks, for vi kan ikke gøre rent hver dag. Så det handler mere, om vi kan  gøre tingene på en anden måde«, forklarer Jakob Ludvigsen.

Ifølge ham er det hele tiden et spørgsmål om prioritering.

»Hvis vi begynder at gøre rent i weekender i stedet for  i hverdage, så vil der være konsekvenser ved at spille i hverdagen, så vi prøver at bestræbe os på, når det lader sig gøre, at hallen er ren efter weekenden og så vidt muligt frem mod weekenden«, siger stabschefen.

Læs mere i denne uges avis

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!