Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gode nyheder fra Herlev Ishockey Klub

Danmarks Ishockey Union har godkendt Herlev Ishockey Klub som kraftcenter, hvilket betyder, at Herlevs unge ishockeytalenter i fremtiden får bedre muligheder for at kombinere hockeykarriere og ungdomsuddannelse.

I fremtiden kan Herlevs unge ishockeyspillere få målrettet træning på højt niveau og samtidig fokusere på sin ungdomsuddannelse.

Herlev Ishockey Klub er nemlig blevet godkendt som kraftcenter (se nederst) af Danmarks Ishockey Union.

»Vi er rigtig glade for, at vi nu kan skabe nogle endnu bedre tilbud til de dygtige unge mennesker i klubben. Og måske endda også tiltrække nogle flere udefra, som kan se en mening i at spille her i Herlev og få en god ishockeyuddannelse, som går hånd i hånd med en god skoleuddannelse,« siger Herlev Ishockey Klubs Sportschef, Søren Dencker.

En plan for hver spiller

Søren Dencker kommer sammen med træner Johan Marklund til at stå i spidsen for kraftcenteret.

Spillerne kommer blandt andet til at få morgentræning to gange om ugen udover den holdtræning, de i forvejen er en del af.

»Vi laver en plan for hver enkelt spiller, hvor vi inddrager dem og ser på, hvad de vil forbedre, og hvad, vi synes, de skal forbedre rent sportsligt. Og så laver vi også teoretisk undervisning, som kan handle om alt fra kost, til hvordan man løser en to mod én, til hvordan man er en god idrætsmand og bedst begår sig i sin professionelle karriere,« fortæller Johan Marklund, som selv har gået på hockeygymnasium i sine unge dage i Sverige og kender en del til det med at få idræt og skole til at hænge sammen.

»Jeg har ofte set, at unge har måttet vælge mellem at blive hockeyspiller eller gå i skole, men det valg behøver man ikke tage med den ordning, vi tilbyder i kraftcenteret,« udtaler han.

Udover de to trænere, vil blandt andre en fysioterapeut blive tilknyttet kraftcenteret, som i samarbejde med trænerne udarbejder en plan for den enkelte spillers fysiske træning.

Vil være de bedste

Ambitionerne for Herlev Ishockey Klubs kraftcenter er ganske klare.

»Vi vil ikke bare være et kraftcenter – vi vil være det bedste kraftcenter, der er,« siger Johan Marklund, og Søren Dencker stemmer i:

»Ja vi går helhjertet ind i projektet og har fra starten skabt et rigtig godt tilbud. Der er ikke mange af de andre kraftcentre, der har to trænere tilknyttet, og faciliteterne og mulighederne her i klubben er generelt af rigtig høj kvalitet,« siger sportschef.

»Succeskriteriet er, at vi får udviklet så mange spillere som muligt til at blive en del af landsholdene og få sig nogle elitekontrakter. Måske også komme en tur ud i Europa eller til USA. Og så forhåbentlig vende tilbage her til Herlev en dag,« siger Johan Marklund.

Hvad er et kraftcenter?

Definition på et kraftcenter hentet på Danmarks Ishockey Unions hjemmeside:

Et samarbejde mellem klubben, Danmarks Ishockey Union og Team Danmark, som bl.a. lægger vægt på balancen mellem sport på eliteniveau og uddannelse eller job. Konceptet gør det muligt, at ishockeyspillere kan tage en ungdomsuddannelse, fx gymnasium, handelsskole eller teknisk skole, hvor uddannelsesstedet planlægger undervisningen, så spillerne fx kan morgentræne.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!