Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Bibliotek fejrede vintersolhverv:

Meditativ opvågning mod lyset

Vending. Underfundig og reflektorisk morgenstund med lysets vej tilbage til magten.

Den 21. december. Årets korteste dag, hvor det er på vej til at vende. Hvor dagen langsomt snart tiltager. Nogle opdager det slet ikke på grund af julens trængsel og alarm.  Men Herlev Bibliotek opdagede det og skabte måske en tradition?

I hvert fald skabte man et arrangement klokken 07.45 den 21. december, som hos den udsendte tilvejebragte en særlig reflektion og en stemning af stille eftertænksomhed. En slags gribende optimisme i erkendelsen af, at lyset er på vej tilbage igen.

Det foregik sådan her:

Der var kaffe og morgenbrød samt velkomst af Marit Skovbakke Juhl og Claus Thurøe fra Herlev Bibliotek. Og så var der i næsten en time ambient-music leveret af Sebastian Hvass fra The Trinity Projects.

Utrolige lydbilleder og for undertegnede den mest eftertænksomme morgenstund i lange tider. Der var stille i lokalet, folk talte slet ikke, og hvis de gjorde, meget sagte. Så man tænker, at oplevelsen af det stille og eftertænksomme netop var fælles.

Solen op

Præcis klokken 08.38 sang Eventyrkoret solen op. Med B.S. Ingemanns og C.E.F. Weyses I Østen Stiger Solen op. Flere sange og fællessange kom til. Også Svantes Lykkelige Dag. Da klokken var 09 og solen havde indtaget Herlev erkendte man oplevelsen af en helt særlig morgenstund.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!