Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

HI Fodbold sendt snævert ud af Sydbank Pokalen

440 tilskuere var mødt op på Herlev Stadion til HI Fodbolds hidtil sværeste kamp i sæsonen. Anledningen var nemlig anden runde i Sydbank Pokalen, hvor Superligamandskabet Silkeborg IF var kommet på besøg.

Kampen fik en intens start, og især udeholdet satte sig hurtigt på spillet i kampens indledende fase. Allerede efter 20 sekunder fik udeholdet spillet sig igennem HI’ forsvarskæde, men en vigtig clearing holdt Silkeborg fra fadet.

Tre minutter efter lurede faren igen med en stikning gennem HI’ forsvarskæde, som satte Silkeborgs Emil Holten fri til skud, men en vigtig blokering fik bolden væk fra farezonen.

Kampens første store chance kom dog til hjemmeholdet. Bolden blev sendt til baglinjen og herefter til kanten af feltet, hvor HI’ Axel Uzan sendte bolden snævert forbi den ene stolpe. En lille påmindelse om, at HI også var på banen.

Men efter 16 minutter slog udeholdet til med en hurtig kombination, der endte for fødderne af Silkeborgs Emil Holten, der ganske umarkeret kunne sparke bolden i kassen til 1-0.

Udeholdets Emil Holten så generelt veloplagt ud, og havde det ikke været for en udstrakt fod fra hjemmeholdets målmand, havde det stået 2-0 til Silkeborg efter 20 minutters spil.

Men efter en halv time kunne HI juble. Herlev-holdets forsvarskolos Christian Gettermann blev nedlagt i feltet efter et hjørnespark. Dommeren var ikke i tvivl: Straffespark til HI.

Men lykken varede kort. HI’ kaptajn Lasse Meinert Pedersen sendte nemlig sit skud lige i favnen på Silkeborgs målmand til stor skuffelse for de fremmødte fans på lægterne.

Et kvarter efter fløjtede dommeren til pause efter en første halvleg, hvor intet var afgjort endnu.

En god portion gåpåmod

HI lagde bedst fra land i anden halvleg med en god portion gåpåmod. Tre minutter inde i halvlegen fik hjemmeholdet næsten også stresset Silkeborgs målmand til et farligt boldtab i straffesparksfeltet, men på febrilsk vis fik keeperen clearet bolden til sikkerhed.

Silkeborg fik bidt sig mere og mere ind i kampen, og første halvlegs kampbillede begyndte så småt at manifestere sig igen.

Udeholdet kom også tæt på at udbygge deres føringen efter et hjørnespark, som med nød og næppe blev clearet på målstregen.

Minutter efter diskede HI-keeperen op med en flot redning på et forsøg fra udeholdets Emil Holten, der havde sendt et lumsk skud afsted mod fjerneste stolpe.

Men efter en times spil kunne HI ikke længere holde Holten fra fadet. En lang bold sendte angriberen fri i en én mod én-situation med HI-keeperen, og den kom Holten bedst ud af, da han køligt sendte bolden i kassen til 2-0.

Men med godt og vel et kvarter tilbage af kampen fik HI skabt spænding i opgøret med en reducering til 1-2 ved Daniel Clausen Tocado, der køligt udplacerede Silkeborgs målmand til stor begejstring på tribunen.

Herfra pressede HI ihærdigt på for en udligning, men Silkeborgs Emil Holten satte hurtigt en stopper for de bestræbelser med sit tredje mål i kampen til slutresultatet 3-1. Udeholdet sikrer sig dermed videre avancement i Sydbank Pokalen.