Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hyldest til Herlevs frivillige og en særlig hyldest til årets fællesskab

Fredag blev årets fællesskabspris uddelt under Frivillig Fredag.

Fredag blev der sagt tak til de mange frivillige i hele landet med arrangementet ‘Frivillig Fredag’, som altid foregår årligt den sidste fredag i september. Men i Herlev blev de også fejret, da Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev bød alle foreninger og frivillige inden for til socialt samvær, musik, mad og lidt guldkorn til rygsækken.

I Herlev foregik fejringen nemlig med en workshop om, hvordan musik som værktøj kan bruges i det frivillige arbejde med sårbare mennesker. Her kunne de fremmødte både høre om, men også prøve på egen krop, hvordan musikken kan hjælpe. Det var musikterapeut Ulla Lau Hylgård, der førte an. Det gjorde Heidie Graversen, som er direktør for Børn og Unges Trivsel og UNIK-indsatsen, også i sit oplæg. Her gjaldt det dog ikke musikken, men mere hvordan mindfulness og naturen kan hjælpe unge til at få en bedre trivsel.

LÆS OGSÅ: Danmarks Motionsuge med rekord mange aktiviteter

Prisen går til…

Efter de forskellige indslag blev fællesskabsprisen uddelt. En pris, der skal sætte fokus på de gode fællesskaber, som hver dag gør en kæmpe forskel for mange herlevborgere.

I år gik den til gruppen TAS (Tidligere Anbragte Seniorer), som er en del af foreningen De Anbragtes Vilkår. Det er Jimmy Gørtz, tidligere Årets Herlevit, som har skrevet flere bøger om sin egen opvækst og anbringelse, der er initiativtager til gruppen.

En af deltagerne i gruppen blev citeret for at sige følgende om, hvorfor gruppen skulle indstilles:

‘Fordi os der har været anbragt på børnehjem føler os tit uden for og anderledes. Jeg har personligt haft stor glæde af at lære, at jeg ikke er mærkelig, blot et produkt af min fortid, hvilket har gjort, at mit selvværd er steget betydeligt’.

Om årsagen til valget, lød det blandt andet:

De vinder, fordi de skaber et særligt rum for tidligere anbragte seniorer, som i mange tilfælde har mange traumer med fra deres barndom. Indstillingerne viste med stor tydelighed, at TAS gør en kæmpe forskel for deltagerne og er med til sikre, at de ikke føler sig alene med deres tanker omkring det at have været anbragt, hvilket helt klart beviser, at fællesskaber, hvor mennesker er i samme livssituation, kan noget helt særligt.

LÆS MERE: De får prisen for ‘Årets Fællesskab’

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!