Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommende idrætsklasse-elever glæder sig

Flere end forventet har meldt sig til Herlev Kommunes nye idrætstalentklasse, og de elever, der er blevet optaget, glæder sig til at komme i skole - og til idræt.

Herlev Kommunes allerførste idrætstalentklasse for særligt sportsglade og dygtige syvendeklasse-elever, der både vil prioritere sport og skole, er kommet godt fra start.

I hvert fald har man fået flere tilmeldinger end ventet. To af de kommende 26 elever, der starter i august, er 12-årige Sofie Clausen Blaagaard og Christian Peter Kamper Holst, også 12 år.

»Jeg var sindssygt glad, da min far skrev til mig og fortalte, jeg var kommet ind«, fortæller Christian Peter Kamper Holst, der spiller i Herlev Ishockey Klub U13.

Sofie Clausen Blaagaard havde den samme oplevelse. Hun er tidligere kunstskøjteløber, men nu medlem af Herlev Boxing, hvor hun satser på at gå fra ungdoms- til kamphold i nær fremtid.

Fælles for dem begge er, at de går rigtig meget op i deres sport og derfor ser idrætstalentklassen som en perfekt mulighed for at dyrke deres sport uden, at det går ud over skolen.

Mere sport

»Det er fedt, at jeg kan få lov til at træne meget og samtidig lære noget i skolen, men jeg glæder mig også til at få nye venner«, fortæller Sofie Clausen Blaagaard, der elsker boksning, fordi man kan afreagere, hvis man er sur på nogen eller ked af noget.

Også den unge ishockeyspiller ser et stort potentiale i den nye klasse.

»Det er da spændende, at man bruger nogle flere timer på idræt i stedet for lektier«, siger han med tanke på, at den understøttende undervisning på fire timer ugentligt går til sport i stedet for andre ting.

»Klassen gør jo, at man får mere træning og kan udvikle sig mere og dermed blive dygtigere til sin sport«, påpeger Christian Peter Kamper Holst, der udover træning også glæder sig til at tilbringe mere tid med sine klubkammerater og de andre idrætstalenter.

»Så kan vi også få snakket noget mere ishockey«, som han siger.

Han er nemlig ikke den eneste fra Herlev Ishockey Klub, der er blevet optaget i klassen.

I alt fik kommunen 34 tilmeldinger, hvoraf altså 26 blev optaget. I april er der forældremøde for de optagne elevers forældre med henblik på at bygge et godt forældresamarbejde op. Derefter starter eleverne på linje med de almindelige klasser efter sommerferien. Når de så begynder i 8. klasse, påbegyndes en ny idrætstalentklasse på 7. klassetrin, mens den eksisterende fortsætter og så fremdeles.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!