Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Liva Tanzer er U21 Europamester i Ju-Jutsu:

At vinde giver selvtillid og tro på hvad jeg laver

Komet-karriere. Den 19-årige ju-jutsu kæmper fra Herlev Ju-Jutsu har prøvet næsten alt på elite-niveau i sin sport. Og hun håber stærkt på VM i Abu Dhabi til marts. Men lad os starte historien på en studentervogn i sommers.

I slutningen af juni står Liva Tanzer nemlig i sin hvide trøje og sorte bukser med studenterhuen på hovedet og er på vogntur. Netop afsluttet tre år på Roskilde Gymnasium og med en del streger allerede på turen. Streger = antallet af indtagne genstande. Men så ringer telefonen.

»Jeg skal med til World Games i Polen. Det er det samme som OL for ju-jutsu. Jeg har halvanden måned til at træne, og lige i situationen beslutter jeg mig for, at nu skal jeg altså ikke drikke mere på studenterturen. Det er en ret mærkelig situation, og jeg begynder bare at tude«, husker Liva Tanzer.

Struktureret og målrettet

19-årige Liva Tanzer er i gang med det første af måske to sabbatår efter gymnasiet. Hun dyrker sin sport og arbejder som tilkaldevikar og som sæsonarbejder i Tivoli, og så kunne ambitionen være at uddanne sig til sportspsykolog.

Men hvordan er hun som menneske?

»Nok struktureret og målrettet«, svarer hun med et smil.

»Jeg kan huske i gymnasiet. Jeg havde faktisk lov til at aflevere opgaver senere, da jeg dyrkede sport på elite-niveau. Men det lykkedes mig alligevel næsten altid at lave lektierne. For det var jo noget, jeg skulle«, siger hun.

Du skulle prøve det her

Det var hendes forældre, som i 2010 gjorde hende opmærksom på et kampsport-hold i Holbæk, hvor hun boede.

»Der er potentiale«, måtte hun hurtigt konstatere.

Liva Tanzer blev nemlig kastet hurtigt ud i et DM. I 2012 blev hun danmarksmester. I 2014 var hun til U18-mesterskaberne i Sverige. Hun blev udtaget til VM i 2015, blev verdensmester året efter og er nu fast på landsholdet. Målrettede slag og spark sikrede så Liva Tanzer i oktober positionen som ny europamester i U21 i Bukarest, Rumænien.

»Det er gået meget stærkt, og jeg rammer snart det tiende år«, siger hun.

Lige nu er ambitionen foruden VM i Abu Dhabi lige om hjørnet at komme med og selvfølgelig også at vinde World Games i USA i 2021.

Hvad betyder det at vinde for dig?

»Det giver selvtillid og fortæller mig, at jeg er god nok til, hvad jeg laver. Jo, det betyder psykisk meget for mig«.

Liva Tanzer tænder personligt på, at ju-jutsu er blandingen af kampsport, hvor der både er slag og spark. Selvom det var forældrene, der henviste til holdet, kan hun huske, at hun som barn blev optaget  af kampsport-disciplinen oprindelig udviklet i det feudale Japan.

Bortset fra de helt aktuelle ambitioner, har hun også en anden og mere vidtrækkende.

»At få lige så stor succes i senioralderen«, smiler Liva Tanzer.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!