Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Moussa Diallo-manden og musikken

Dokumentarfilm og dialog i Teaterbio

Kulturaften. Instruktøren Helle Toft Jensen viser sin dokumentarfilm om den legedariske bassist Moussa Diallo den 16. november klokken 19.

Engang i starten af 70’erne sidder en ung mand i Mali i Vestafrika og drømmer om at blive musiker. Moussa Diallo, der i samtiden er voldsomt inspireret af folk som Jimi Hendrix, James Brown, Herbie Hancock og gruppen Earth Wind and Fire. Moussa Diallo trodser en streng far og dukker op hos sin mor i Danmark.

Det bliver starten på et musikalsk eventyr, hvor han er med til at starte Sneakers og Marquis de Sade, og hvor han kommer til at spille med blandt andre Stig Møller Band, Savage Rose, Hanne Boel med flere. Men selvom karrieren topper, er livet aldrig helt lykkeligt. Moussa Diallo  kommer i en personlig krise og tager til Indien. Han kommer tilbage til Mali igen og møder sin far, der er sagfører og politiker. Men til gengæld ikke vil anerkende sin søns karriere.

Ud på en livsrejse

Helle Toft Jensens 72 minutter lange dokumentarfilm fra 2015 bliver på mange måder en fortælling om længsel efter accept og kærlighed.  Om at følge sit hjerte og søge forsoning.

»Jeg har villet fange musikkens helende kraft og de subtile relationer, den skaber mellem Moussa og de musikere, han har spillet med både i Danmark og i Mali. Og jeg vil gerne sende publikum ud på deres egen livsrejse«, siger Helle Toft Jensen om sin intention med filmen.

Få en snak

Instruktøren vil introducere sin film klokken 19.15. Herefter vises den, og bagefter der der snak om filmen med instruktøren i Teaterbios foyer. Samtidig får man et glas vin og der serveres nogle snacks. Der opkræves en sum penge for arrangementet.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!