Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Præst: ‘Afsnit 9 af Herrens Veje er det hidtil bedste’

Sognepræst Niels Jørn Fogh fra Lindehøj Kirke anmelder DR's dramaserie.

Afsnit 9 af Herrens veje er det hidtil bedste. To virkeligheder støder sammen. August taler med sin psykiater, og fortæller, at flygtningedrengen Hakim får en ny chance i Danmark, fordi Gud hører bøn. Den ateistiske psykiater er mere overbevist om, at forklaringen er flypassagerernes medlidenhed. Er der en naturlig forklaring på alt? Eller handler Gud, som svar på vores bøn?

Der er fokus på August. Giver kærligheden ham overmenneskeligt mod og energi? Er løftet til Hakims storebror drivkraften? Eller er det frygten, der motiverer? August har udviklet sig fra at være den hyggelige præst, der hyggeligt fortæller om den rare Gud, der elsker alle. I november mørket søndag aften kæmpede August for at bevare troen på Guds kærlighed. Den udvikling klæder Herrens veje.

August gør os dog usikre. Har konen Emilie ret i, at han har brug for professionel hjælp? Afsnittet slutter med et chok, da ”spøgelset” pludselig ligger i sengen ved siden af August. Får August aldrig fred? Er han ved at blive rigtig syg?

LÆS OGSÅ: Sognepræst anmelder DR dramaserie

Christian får succes som forfatter. Der er kø for at få hans signatur. I køen dukker Nanna op, som forlod ham for penge, hun fik af Christians far. Jeg er ikke tryg ved Nanna. Er hun vild med Christian? Eller er hun bare vild med, at Christian skriver så varmt om hende i hans bog? Er Christian bag facaden stadig den samme? Hjælper hans meditation alligevel ikke, for mennesket er og bliver, som mennesket er.

Elisabeth er ved at blive trukket midt over. Afsnittet blev indledt med, at hun siger nej til stolen ved siden af Johannes, men slutter med, at hun vælger Johannes til. Vælger hun ham for altid?

Det er nu påfaldende med Elisabeths seksualitet. For 20 år siden ville hun næppe ha’ en affære med en lesbisk kvinde, men med en mand. Er vores seksualitet så flydende, at den er til forhandling livet igennem? Eller er det bare seriens forsøg på at være politisk korrekt?

Spørgsmålet om kirkeasyl og forholdet mellem kirken og de statslige myndigheder er stadig i spil. Hvem gør det rigtige? August som skjuler en flygtning i kirketårnet? Eller staten, som sender ham tilbage? Vi kommer aldrig ind under huden på flygtningen. Vi ser ham på afstand. Hvilket måske er typisk for vort forhold til flygtninge?

Afsnit 9 rører os. August kan ikke standse et fly. Men det kan Gud! Den pointe glæder. Fem store stjerner til afsnit 9, fordi det stiller store spørgsmål, bevæger hjertet og viser at livet er fyldt med svære valg.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!