Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Rekrutteringen til Herlevs første idrætsklasse er i gang

Målet er oprettelsen af en 7. klasse næste år, hvor elitesportsudøvere kan fokusere lige meget på deres idræt og skolegang samt møde ligsindede.

’Lasse må blive hjemme fra skole de næste tre dage, da han skal på træningslejr i Ungarn’. Eller ’Stine møder senere ind i denne uge, fordi hun skal morgentræne i svømmehallen’.

Fremover slipper unge elitesportsudøvere for den frustration, der kan være forbundet med ovenstående beskeder til skolen, for næste år får Herlev sin første idrætsklasse, og rekrutteringen er allerede i gang.

Det fortæller skoleleder Brian Venneberg, hvis skole, Kildegårdskolen Vest på vegne af hele kommunen, kommer til at huse den nye 7. klasse og de maksimalt 28 elever, der er plads til.

»Der er tale om en klasse, hvor den faglige læring er fuldstændig magen til den i andre klasser, forskellen er, at her kan man dyrke sin sport samtidig med, at der bliver taget højde for ens særlige behov«, forklarer han og tilføjer, at der bliver koblet to lærere med de rette kompetencer til klassen.

Reklame på video

Planlægningen af idrætsklassen har været lang tid undervejs, og en arbejdsgruppe bestående af Center for Dagtilbud og Skole, Stab for By og Udvikling, Kildegårdskolen, Herlev Gymnasium & HF, HI Svømning, HI Fodbold, HI Basket og Herlev Ishockey Klub har haft travlt med at finde ud af en model for samarbejdet på tværs af institutioner.

Derudover har man også gjort meget ud af at reklamere for klassen. Blandt via en video, som netop nu kan ses på de sociale medier herunder Herlev Bladets Facebook-side.

Planlægning er nøgleordet

Netop planlægningen er alfa og omega for etableringen af den nye idrætsklasse, fortæller Brian Venneberg, som nævner, at det også har været en udfordring. Især at finde ud af hvordan man får træningstider, undervisning og lektier til at gå hånd i hånd.

»Vi ansætter en koordinator på halv tid, som skal stå for det arbejde, for der er tale om to forskellige verdenener, og det er enormt vigtigt, at samarbejdet mellem skolen, kommunens forvaltning og klubberne kommer til at køre«, understreger han.

Det betyder nemlig, at man kan tage højde for, at nogen elever møder senere på grund af træning eller har behov for flere spisepauser i løbet af dagen, fordi elitesportsudøvere ofte spiser mere end gennemsnittet.

»Her hjælper vi dem med at planlægge, og vi træner dem i at lære at planlægge deres hverdag, for det er man nødt til at kunne som elitesportsudøver«, forklarer skolelederen.

Han tilføjer, at skolen også vil være opmærksom på elevernes trivsel og kunne tilbyde foredrag og vejledning fra eksempelvis en kostvejleder, en mentalcoach eller andre relevante personer.

»Det vil sige, hvis de taber eller oplever en nedtur, så kan vi sætte ind med motivation og huske eleverne på, at de er her, fordi det er dét, de vil«, forklarer han.

Tre klasser

Indtil videre er planen at kunne oprette den første idrætsklasse næste år og ligeledes en ny 7. klasse de følgende to år, så der kommer et nyt spor.

»Målet er at samle tre fællesklasser, så vi kan skabe et stærkt miljø«, lyder det.

Ifølge Brian Venneberg har Kildegårdskolen alle de faciliteter, der skal til, og man tager både imod elever fra kommunen og udefra.

»Kommer der 25 tilmeldinger, er det fedt«, vurderer skolelederen og oplyser, at der i uge 44 og 45 bliver holdt fire informationsmøder med de forskellige klubber for at reklamere for den nye klasse.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!