Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skovlunde Syds forbindelse til omverdenen i fare: Modstand mod at lukke busruter

Store dele af det sydlige Skovlunde vil være uden kollektiv trafik, hvis busplan gennemføres. Udvalgsformand tager borgernes modstand meget alvorligt.

Store dele af Skovlunde vil være uden kollektiv trafik, hvis forslaget om en ny plan for busser ’Nyt ringnet’ bliver til virkelighed. 

Planen skal få bustrafikken til at harmonere med den kommende letbane på Ring 3, og det forventes, at flere vil benytte de lokale busser end i dag. 

Det skaber modstand lokalt. 

»Den her plan vil betyde store forbedringer for de, som bor i etageejendomme i bymidten, mens os i syd bliver helt udelukket og får nul busser,« siger Gert Petersen, som bor i det sydlige Skovlunde. 

Livlinie til omverden 

Planen vil medføre, at den sydvestlige del af Skovlunde vil være uden busser, da Linje 145 helt nedlægges og Linje 142 får en ny rute og ikke længere skal køre ad Harrestrupvej.

Det er vores livline til omverdenen. Hvis vi skal videre til Ballerup, Herlev eller København, tager vi bussen til Skovlunde Station,

Gert Petersen har samlet over 80 underskrifter ind mod disse planer. Han peger på, at blandt andet ældre mennesker bliver ladt i stikken, hvis de skal for eksempel til centret, kirken eller stationen i Skovlunde. 

»Det er vores livline til omverdenen. Hvis vi skal videre til Ballerup, Herlev eller København, tager vi bussen til Skovlunde Station,« siger han og peger også på, at udover de fastboende borgere vil ændringerne også gå ud over folk med kolonihaver. 

Politisk opbakning 

Fra politisk side i Ballerup Kommune tages borgernes kritik alvorligt.   

»Det kan ikke nytte noget at fjerne noget fra borgerne, som de er glade for og bruger, og noget der gavner miljøet,« siger formand for klima- og miljøudvalget, Hella Hardø Tiedemann (S), og fortsætter: 

»Jeg er valgt af borgerne og synes, at vi skal lytte til dem. Og der vil være langt til kollektiv trafik for en hel del borgere i Skovlunde, hvis den rute nedlægges.«

Hun lover derfor at læse borgernes indvendinger grundigt igennem og undersøge sagen til bunds, inden hun og de øvrige politikere træffer en beslutning. 

Høringssvar kan sendes til nytbusnet@balk.dk frem til 31. oktober. 

LÆS OGSÅ: Vil nedlægge to busruter og oprette en ny

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!