Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Flere p-pladser er blevet tidsbegrænsede – og beboernes egne er forsinkede

De nye beboere i Skovlunde må vente på p-pladser ved deres bolig. Samtidig er mange af de hidtidige parkeringspladser i nærheden blevet tidsbegrænsede.

Det lykkedes for det meste, men det bliver sværere og sværere at finde parkeringsplads for Mads Christoffersen, der sammen med sin kæreste flyttede ind i det nye byggeri Skovlunde Byhave på Ballerup Boulevard for snart et år siden. 

Faktisk er det blevet mere vanskeligt siden dengang. 

»I starten var det bedre. Der var flere p-pladser, som vi kunne benytte, men nu er flere og flere blevet tidsbegrænset,« siger Mads Christoffersen. 

Imens venter han og de øvrige nye beboere på, at de permanente p-pladser, som er tilknyttet boligerne, bliver klar. Noget som har trukket ud og er blevet udskudt. 

Hold igen, tak 

Derfor har beboerne blandt andet benyttet parkeringspladsen ved Skovlunde Center Syd. Det gør de stadig, og her har Mads Christoffersen som regel da også held med at finde en plads, men halvdelen af parkeringspladsen er blevet tidsbegrænset af hensyn til butikker og kunder. 

»Det har jeg da også forståelse for, men jeg kan godt tænke mig, at man holder igen nu med flere tidsbegrænsede parkeringpladser, indtil de faste p-pladser er klar. Jeg håber ikke, at hele pladsen bliver tidsbegrænset,« siger han.

Lige nu skal vi vente et halvt år mere på permanente pladser, og hvad nu hvis de forsinkes endnu mere?

Det er ikke kun ved Skovlunde Centret, at der er indført begrænsning i tidsrummet for parkering. Det er sket på flere andre p-pladser i det centrale Skovlunde, blandt andet ved Netto på Bybuen lige over for Skovlunde Station.  

»Jeg håber, at der er lagt en plan i kommunen, indtil de permanente pladser er klar. Det vil være ærgerligt at tidsbegrænse endnu mere, inden de er færdige,« siger han og understreger, at han og kæresten er afhængige af at have bil for at få hverdagen til at hænge sammen.

Plads på boulevarden 

Mads Christoffersen vil ikke hænge nogle ud som skyldige i parkeringsproblemerne, det er blot uheldige omstændigheder, der er faldet sammen. 

Men skal man ikke være forberedt på nogle problemer, når man flytter ind i et nyt boligområde? 

»Vi var forberedt, men ikke på at det skulle vare halvandet år. Lige nu skal vi vente et halvt år mere på permanente pladser, og hvad nu hvis de forsinkes endnu mere?« spørger Mads Christoffersen retorisk. 

Ballerup Kommune har lyttet til kritikken, og for nylig har kommunen etableret et spor på Ballerup Boulevard mellem Bybjergvej og Åbyvej til parkering. 

»Det kan vi selvfølgelig godt benytte. Det er et godt forsøg, men vi skal regne med noget ekstra tid, hvis vi skulle bruge de p-pladser. Tit har vi nogle kasser og tungere ting med, og så er der langt at gå. Vi kører sjældent ad Ballerup Boulevard den retning, og det er en ensrettet parkering, som kan være besværlig,« siger Mads Christoffersen og tilføjer, at nogle beboere bor længere væk, end han selv gør.  

Overvejer at udvide

Det kan gå, som Mads Christoffersen frygter. At endnu flere parkeringspladser i Skovlunde bliver tidsbegrænsede. 

Butikkerne i Center Syd oplever stadig problemer med, at deres kunder har svært ved at finde p-pladser, efter halvdelen af parkeringspladserne blev tidsbegrænsede i foråret. 

»Det har løst en del af problemet, men ikke det hele,« siger Katja Nørlem-Masters, formand for centerforeningen Skovlunde Syd.

Hun håber, at flere erhvervsbiler vil parkere på Ballerup Boulevard, der er blevet en ny mulighed, og hvis det ikke bliver tilfældet, vil hun ikke afvise at samarbejde med Ballerup Kommune om at inddrage mere af p-pladsen til tidsbegrænset parkering for at tilgodese kunder og butikker.

I Ballerup Kommune er der lydhørhed over for butikkerne. 

»Vi skal også have et butiksliv, siger formand for klima- og miljøudvalget i Ballerup Kommune, Hella Hardø Tiedemann (S), som også  forstår beboernes frustration. 

Til foråret 

Bygherren for Skovlunde Byhave er 1927 Estate. Her vurderer udvikler og partner, Martin Thingstrup Odgaard, at parkeringspladserne for beboerne er færdige til april eller maj til næste år. 

»Det er mit bedste bud,« siger han. 

Parkeringsområdet, som skal ligge under et byggeri på hjørnegrunden ved Ballerup Boulevard og Torvevej, er egentlig så godt som færdigt. 

Men der er stadig byggeplads på området, og derfor kan det ikke tages i brug endnu.  

Martin Thingstrup Odgaard oplyser, at parkeringspladserne er udskudt på grund af forsinkelse hos entreprenøren. 

LÆS OGSÅ: Her er løsningsforslagene til flere p-pladser i Skovlunde

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!