Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skovlundeborger i fængsel for grov uorden ved fodboldkamp

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

En 29-årig mand fra Skovlunde skal tre måneder i fængsel for grov uorden ved at have tiltvunget sig adgang til Brøndby Stadion sammen med andre under et ’stormløb’ på en indgang, hvor stadionvagter blev skubbet til side. Det besluttede Retten i Glostrup tirsdag, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Dommen er et resultat af, at politiet forud for kampen mellem Brøndby IF og FC Basel 4. august 2022, havde indført en skærpet strafzone omkring stadion. Det var første gang, politiet indførte en skærpet strafzone ved en fodboldkamp. I en skærpet strafzone kan visse typer af kriminalitet – fx vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden – straffes med op til dobbelt straf.

forhøjede straffen, fordi det voldsomme stormløb skete i en skærpet strafzone,

»Retten fulgte anklagemyndighedens indstilling og forhøjede straffen, fordi det voldsomme stormløb skete i en skærpet strafzone,« siger anklager Mathias Johannsen, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi i pressemeddelelsen.

Én måned i fængsel

Retten bestemte, at den 29-åriges straf skulle forhøjes til en frihedsstraf på i alt tre måneder. Heraf blev en måned gjort ubetinget og to måneder betinget. Desuden fik den tiltalte 80 timers samfundstjeneste.

Den dømte tog betænkningstid med hensyn til anke.

Det fremgår ydermere af pressemeddelelsen, at anklagemyndigheden efter kampen også rejste tiltale mod to andre mænd for at have deltaget i stormløbet på stadion efter et større efterforskningsarbejde. Den ene blev frikendt i Retten i Glostrup den 18. april, mens den andens sag skal for retten senere.

LÆS OGSÅ: DM-bronze til Herlev Bordtennis

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!