Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nye kvartalstal: Indbrud hærger Herlev og omegn

Antal anmeldte indbrud er steget i 1. kvartal i år sammenlignet med sidste år - både på landsplan og i Herlev, som ligger over gennemsnittet for regionen og landet.

Indbrudsbølgen er over os, hvis man måler ud fra Danmarks Statistiks seneste tal for 1. kvartal 2024 sammenlignet med samme periode sidste år.

I Herlev er antal anmeldte indbrud steget med 68 procent fra 42 anmeldte indbrud mod 25 sidste år, og det er væsentligt mere end de gennemsnitlige stigninger på landsplan (fem procent) og i Region Hovedstaden (ni procent).

LÆS OGSÅ: Myndigheder – det her kan du gøre

Herlev har faktisk ikke haft så mange indbrud i 1. kvartal i de sidste fire år. Tættest på kommer man i 2021, hvor der var 31. Det laveste niveau var året efter med 18 indbrud. Det fremgår af en  pressemeddelelse fra Bo trygt, som er et initiativ skabt af Realdania og TrygFonden i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Rå. Her har man også anført tal fra 2016, hvor antal anmeldte indbrud over en bred kam var væsentligt højere. For eksempel var der 97 i Herlev det år.

Store forskelle

Stigningerne rundt omkring er dog ifølge pressemeddelelsen baseres på store lokale forskelle.

Allerød, Greve, Hvidovre, Hørsholm, Køge, Roskilde, Rudersdal og Solrød tegner sig således for store fald i antal anmeldte indbrud i årets første kvartal sammenlignet med sidste år, mens udviklingen i Albertslund, Gentofte, Gribskov, Herlev og Hillerød peger i modsat retning.

At Herlevs tal er steget med 68 procent virker umiddelbart af meget, men retfærdighedsvis bør nævnes, at nogle af de andre kommuner har væsentligt højere stigningerne. For eksempel er Ishøj steget med 325 procent, Gladsaxe med 205 og Albertslund 12o.

Bo trygts guide til forårsklargøring af huset

  • Sæt sikringsbeslag på vinduerne – særligt de mest udsatte, hvor tyven kan komme ind i huset uden at blive set, fx på bagsiden af huset, på kælder- og stueplansniveau eller bag høje buske eller træer
  • Er du i gang med at bygge hus eller få skiftet vinduer, så brug lejligheden til at få installeret vinduer, som er indbrudssikrede
  • Sæt hængelås på skuret – særligt hvis du har haveredskaber stående, værktøj eller måske en stige. Så får tyven sværere ved at få fat i redskaberne til at bryde ind med
  • Har du en terrasse-/kælderdør, som alene åbner med vrider, så sæt en rigtig lås på, fx en kodelås eller en lås med nøgle
  • Find flere gode råd om, hvordan du kan indbrudssikre dit hjem, på www.bolius.dk/indbrud-i-boligen
  • Hent Nabohjælps app, og brug den til at aftale feriehjælp og dele advarsler: Nabohjælp med i lommen (nabohjaelp.dk)
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!