Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Jane har danset samme sted i 70 år

Siden Jane Kolstrup var seks-syv år, har hun gået til dans på Tornerosevej og gør det stadig 70 år senere. Danseskolen har gennem årene haft fem forskellige ejere.

Vivis Dans på Tornerosevej  58 har netop rundet 20 år og markeret det med et stort afdansningsbal. 

Men der har været danseklub i lokalerne i meget længere tid. Det kan Jane Kolstrup bevidne.

Hun har nemlig gået til dans der i mere end 70 år. 

»Jeg flyttede med min familie til Herlev som fem-årig i 1952, og jeg begyndte at gå til dans som cirka seks-årig omkring 1953-54,« fortæller hun. 

Jane Kolstrup har danset i 70 år på Tornerosevej
Porcelænet her er fra danseskolen Fredie Pedersen, hvor Jane Kolstrup begyndte at gå til dans for mere end 70 år siden. Navnet er ændret er flere gange, men Jane går stadig til dans samme sted. Foto: Thomas Frederiksen

Dansede med sin bror 

Jane Kolstrup er født i Odense og havde også nået at bo på Færøerne, inden familien flyttede til Herlev. Og her er hun blevet siden, og dansen på Tornerosevej har været en rød tråd gennem alle årene. 

»Jeg startede med at danse med min bror,« fortæller hun.  

Dengang hed danseskolen Fredie Pedersen, en gammel danseskole som i øvrigt stadig eksisterer andre steder end i Herlev. 

»Dengang sad pigerne på bænke, og så kom drengene og bød os op,« siger hun og nævner, at danskeskolens afdansningsballer dengang blev holdt i K.B. Hallen. Så stor var skolen, og der skulle være plads til alle. 

Jane blev større, og det gjorde danserepertoiret også. Hun begyndte at danse rulleskøjtedans og jazzballet. Og hendes bror var efterhånden ikke den faste dansepartner. 

Da hun blev voksen, fik børn og job, fortsatte hun også med at danse. 

»Jeg syntes, at det var sjovt og spændende. Det  var altid et godt sted at være,« siger hun som årsag til, at hun fortsatte. Noget hun aldrig satte spørgsmålstegn ved. 

Akkurat som hendes hjem og store hobby var hendes arbejdsplads i øvrigt også  i Herlev. Hun var rengøringsleder i 40 år på Herlev Hospital. 

Det var altid et godt sted at være

Manden kom med

Hendes mand Leif dansede ikke med, da de var yngre. Men da de blev pensionister, ville han gerne. 

Og de dansede sammen med fire andre par, blandt andet Janes bror – der var han igen – og hans kone. 

»Det var rigtig godt. Men da min mand havde gået i fem år, ville han  ikke mere,« fortæller hun, men Jane er naturligvis fortsat. 

Store dele af familien danser eller har danset i klubben.  Foruden bror og mand også børn, børnebørn og oldebørn. 

Datteren Helene Parsberg Kolstrup, som Herlev Bladet også møder i lokalerne på Tornerosevej, har lige som sin mor danset der, siden hun var lille og er stadig med på danseskolen, hvor hun blandt andet underviser. 

»Hvis jeg har haft en dårlig dag på arbejdet, glemmer jeg alt om det, når jeg danser,« siger Helene. 

Og Jane kan sige det samme om en ganske alvorlig ting i livet. Hun gennemgår nemlig et sygdomsforløb.  

»Når jeg har fået kemo, så er jeg altid henne og danse bagefter. Det hjælper meget. Her er et frirum, hvor jeg bliver glad og får rørt mig,« siger hun. 

Jane Kolstrup har danset i 70 år på Tornerosevej
Jane og datteren Helene, som også er blevet ved med at gå til dans på Tornerosevej, efter hun begyndte som lille. Foto: Thomas Frederiksen

Roser Vivi 

I den tid Jane har danset på Tornerosevej, har der været fem forskellige ejere, udover Fredie Pedersen har det været Schiott, AL-Dans og Ole Haertell, inden det blev Vivis Dans for 20 år siden. 

Og selvom Jane har været med meget længe, så får det hende ikke til at sige, at alting var bedre i gamle dage. Det var også godt dengang, men hun og datteren Helene er fulde af lovord over for, hvordan Vivi Sigaard kører danseskolen i dag. 

»Hun sørger virkelig for en god atmosfære og spørger til alle mennesker på danseskolen og interesserer sig for dem. Vi er som en familie,« lyder det rosende fra Jane og Helene. 

LÆS OGSÅ: Dansende sjællandsmestre fra Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!