Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Her er løsningsforslagene til flere p-pladser i Skovlunde

I Skovlunde Bymidte er manglende p-pladser blevet et stigende problem, og skovlundeborgerne har længe presset på i håb om en løsning af problemet. Nu er der blevet fremsat to løsningforslag til flere p-pladser.

»Hvor skal håndværkerbilerne holde henne?« »Hvad med børnefamilier der har to biler?« »Hvor kan der overhovedet etableres flere p-pladser?«

Sådan lød spørgsmålene blandt skovlundeborgere og lokalrådsmedlemmer på kryds og tværs under tirsdagens borgermøde, som Skovlunde Bladet deltog i.

Debatten om manglende p-pladser har længe fyldt meget hos skovlundeborgerne, og derfor præsenterede Skovlunde Lokalråd under tirsdagens borgermøde to løsningforslag til etablering af flere p-pladser.

Forslag til flere p-pladser

Både Ballerup Kommune og Skovlunde Lokalråd har hver især stillet et forslag til etablering af flere p-pladser på Ballerup Boulevard.

Da flere håndværkere tager varevognene med hjem, vil en indsnævring af Ballerup Boulevard give mulighed for etablering af p-pladser, hvor varevognene kan holde.

Ballerup Kommune foreslår, at der på strækningen mellem Torvevej og Dyrehegnet på Ballerup Boulevard skal være ét kørespor i hver retning. Dermed vil det sydlige spor mellem Torvevej og Dyrehegnet omdannes til p-pladser/spærreflade.

Ballerup Kommunes foreslag til etablering af p-pladser på strækningen mellem Torvevej og Dyrehegnet på Ballerup Boulevard. Fotos: Google Maps

Som et alternativt forslag til Ballerup Kommune foreslår Skovlunde Lokalråd, at strækningen mellem Harrestrupvej og Bybuen på Ballerup Boulevard indsnævres til 2 x 1 spor, så den nordlige side omdannes til p-pladser.

Skovlunde Lokalråds foreslag til etablering af flere p-pladser på strækningen mellem Harrestrupvej og Bybuen Ballerup Boulevard. Illustration: Skovlunde Lokalråd

LÆS MERE: Indførelse af tidsbegrænset parkering hos Center Syd ærgrer formand

Delte meninger

To skovlundeborgere, som deltog til borgermødet, var den 64-årige pensionist, Ulla Faurbye, og den 70-årige pensionist, Ole Rubach. Selvom der er stillet flere foreslag til en indsnævring af Ballerup Boulevard, har de delte meninger om, hvorvidt der er en god løsning.

64-årig pensionist Ulla Faurbye var meget engageret under mødet og stak ofte en finger i vejret. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Det kan blive noget rod for dem, der skal parkere deres varebiler på Boulevarden, for så skal de gå et ret langt stykke, hvis de for eksempel bor på nordsiden,« siger Ulla Faurbye og tilføjer:

»Det vil jo bare skabe mere trafikkaos, hvis man for eksempel skal på tværs mod Rødovre eller Gladsaxe. Nej tak, siger jeg bare.«

»Jeg synes, det lyder som en rigtig god idé at lave nogle parkeringspladser til håndværkerbilerne. Så kan vi få dem trukket ud af bybilledet, så det kun er beboernes egne private biler, der holder på de private parkeringspladser,« siger Ole Rubach.

70-årig pensionist Ole Rubach gav ofte med sin mening til kende under hele mødet og kom med masser af input. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Selvom de har delte meninger om løsningsforslagene, er de stadig til borgermødet af samme grund.

»Jeg vil gerne vise, at jeg har en interesse for, hvordan forholdene kommer til at blive i fremtiden i Skovlunde. Vi er jo i en tid med rigtig mange biler, og det bliver bare et stigende problem med tiden,« siger Ulla Faurbye.

»Manglende parkeringspladser er jo blevet et stort problem for beboerne i Skovlunde, og vi kan ikke bare vende den anden kind til. Derfor vil jeg også gerne komme her til borgermødet for at vise, at jeg er interesseret i udviklingen i Skovlunde, og så jeg kan ytre mine egne holdninger om det,« siger Ole Rubach.

Har du kommentarer til denne historie, eller en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Opbakning til at give stationspladsen en overhaling

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!