Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Opbakning til at give stationspladsen en overhaling

Udover overvågning, belysning og renovering inviteres borgerne med på råd. Det har Klima- og miljøudvalget netop nikket ja til.

Det er 22 år siden, at stationspladsen i Skovlunde blev forskønnet, og siden er noget af ‘det skønne’ falmet. Derfor har Klima- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune besluttet af imødekomme de borgerhenvendelser, der har været og indstille til, at kommunalbestyrelsen sætter penge af til en overhaling af området. I første omgang 700.000 kroner til det, man kalder for ‘de nødvendige renoveringstiltag’.

LÆS mere om tiltagene i ‘Budgetaftale prioriterer millioner til Skovlunde’

Det betyder, at man blandt andet vil udskifte belysningen til bronzeskulpturen ‘Den elegante’ og søge for, at springvandet kommer til at virke igen.

Derudover vil man renovere belysningen på pladsen formentlig til LED, og samtidig skal der også ske noget med Lærkelunden, hvor belysningen heller ikke virker.

Og apropos lys skal det såkaldte gøglerstik, der er på pladsen, udvides, så det kan betjene andet og mere end et enkelt juletræ. Tanken er at skabe mere liv og positiv energi på pladsen.

Stationspladsen, som den ser ud nu, er fra 2001, hvor der blev lavet siddeplinte af granit og en lærkelund. Foto: Ballerup Kommune.

Vil inddrage borgerne

Sådan er det nemlig ikke i øjeblikket, hvor den negative energi fra en gruppe unge har fyldt en del og gjort folk utrygge. Det vil man nu forsøge at ændre ved i dialog med SSP og politiet at etablere overvågning.

Endelig vil kommunen tage borgerne med på råd i forhold til stationspladsens fremtidige rolle, når det kommer til at koble den sammen med center nord og syd. Den dialog skal der efter planen tages hul på i år, hvor der er afsat 2,5 millioner kroner i budgettet til det. Renoveringsarbejdet skal ske i 2. kvartal 2024.

Peter Hesk Møller er kunstneren bag bronzeskulpturen ‘Den elegante’, der er fra 1995. Foto: Ballerup Kommune.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!