Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Indførelse af tidsbegrænset parkering hos Center Syd ærgrer formand

Fra torsdag er der indført tidsbegrænset parkering på højre side af p-pladsen hos Skovlunde Center Syd, fordi der mangler ledige p-pladser. Selvom det er nødvendigt, ærger det formanden for centerforeningen i syd meget.

»Vi har ikke indført tidsbegrænset parkering, fordi vi har lyst, men fordi det er nødvendigt.«

Sådan siger Katja Nørlem-Masters, der er formand for centerforeningen i syd, om den 3-timers tidsbegrænsning, der er blevet indført på den nordlige del af p-pladsen i Skovlunde Center Syd.

Da antallet af tilflyttere i Skovlunde Nord stiger, og der er en etablering af private parkeringsordninger i fuldt gang, er antallet af ledige p-pladser løbende blevet færre, da lejere og håndværkere parkerer på Center Syds p-plads.

I det markerede grønne område er der blevet indført en tidsbegrænsning på tre timer. Foto: Ballerup Kommune

Katja Nørlem-Masters ærgrer sig derfor meget over, at mangel på p-pladser er kommet så vidt, at tidsbegrænset parkering er blevet en nødvendighed.

»Jeg er super øv over, at vi skal have indført det (tidsbegrænset parkering, red.). Vi (Centerforeningen, red.) har altid sagt, at vi aldrig har villet have tidsbegrænset parkering,« siger hun.

LÆS MERE: Skovlunde får sin helt egen avis

Skal tilgodese butikkerne

Formålet med tidsbegrænsningen er at tilgodese butikkerne i Center Syd. Det betyder, at man gerne vil sikre, at kunder altid kan få en p-plads, når de skal ind og handle.

Ifølge Katja Nørlem-Masters er det en nødvendighed, da der er risiko for, at kunderne kører et andet sted hen og handler, når de ikke kan finde en p-plads hos Center Syd.

»Det er en dialog, vi har haft løbende med kunderne, hvor der har været ønsker om en tidsbegrænset parkering. De risikerer bare at køre til en anden butik, når de ikke kan parkere,« siger hun.

På den nordlige del af p-pladsen hos Skovlunde Center Syd er der indført 3-timers tidsbegrænsning. Foto: Ballerup Kommune

Et velkendt problem

At der er mangel på p-pladser hos Center Syd er ikke et nyt fænomen. I december 2022 begyndte kundernes problem med at finde en p-plads at være stigende. Derfor blev der i første omgang indført en tidsbegrænsning på 24 af p-pladserne pr. 20. december 2022.

Herudover talte Ballerup Kommune dengang allerede om at indføre tidsbegrænset parkering på den nordlige del af p-pladsen i 2023.

Katja Nørlem-Masters håber stadig, at der kun er tale om tidsbegrænset parkering i en begrænset periode.

»Jeg håber ikke, det her er varigt. Men jeg håber også, at tidsbegrænsningen er det, der skal til, for vi kan tilgodese vores kunder mest muligt,« siger hun.

Tidsbegrænsningen er gældende i tidsrummet klokken 9-21 i hverdagene og klokken 9-18 om lørdagen.

Har du kommentarer til denne historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Også børneinstitutioner i Herlev og Skovlunde undersøges for mulig PFAS

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!