Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hjælpeorganisation blæst bagover: 6.B belønnet for stor indsats

Fredag blev 6.B på Lindehøjskolen overrasket med en kagemand. Læs her hvorfor.

Det er godt nok fredag, børnenes officielle slikdag, men det betyder ikke, at man må gå ombord i de søde sager i skolen. Med mindre man hedder 6.B og går på Lindehøjskolen. Over middag blev de fredag nemlig overrasket med en kagemand, som tak for en ganske særlig indsats.

»Den har I fået, fordi I har solgt så mange lodder på kort tid, at det har imponeret Børnehjælpsdagen, så det kan I godt være stolte af,« fortalte klasselærer Bettina Werner foran klassen.

LÆS OGSÅ: Indførelse af tidsbegrænset parkering i Skovlunde

For halvanden uge tilbage startede eleverne med at sælge lodder til støtte for Børnehjælpsdagen – en hjælpeorganistion for anbragte børn og udsatte unge i Danmark, og i slutningen af denne uge var der solgt for 30.000 kroner, hvoraf klassen vel at mærke får halvdelen til klassekassen.

»Og I er kun lige begyndt,« tilføjede klasselæreren, der også fortalte, at der er gået lidt konkurrence i det, blandt andet fordi de elever, der får solgt mest, også har udsigt til at få en lille belønning.

Også solgt uden for Herlev

Det er to forældre, som har taget initiativet, og så har de børn, der har haft tid og overskud, taget teten. Efter en uge blev en af forældrene kontaktet af Børnehjælpsdagen, fordi man efter sigende var blevet ‘blæst bagover’ af det store salg. Og det ville man så gerne belønne. Tre af de unge, som har solgt særligt mange lodder på gader og stræder, er Simon Gervin Hommelgaard, Oscar Kær Knudsen og Alex Nuñez, alle 12 år. Mens de to førstnævnte har gået sammen ud og stemt dørklokker, har Alex Nuñez taget sagen i egen hånd.

det har imponeret Børnehjælpsdagen, så det kan I godt være stolte af

»Jeg er glad for at kunne samle ind til et godt formål, og så går nogle af pengene også til klassekassen, så vi måske kan komme ud og rejse« fortæller Alex Nuñez, der også gerne ville ud og være lidt aktiv, fordi han med egne ord sidder lidt for meget foran skærmen, når han kommer hjem fra skole.

Aktiv må man også sige, at han og de to andre har været. Udover det meste af Herlev, som ifølge dem efterhånden kan krydses af, har de også været i både Rødovre Centrum og Ballerup Centret for at sælge lodder.

»Vi har næsten været ude hver dag, og i weekenden brugte vi måske fire timer hver dag på at sælge,« forklarer Oscar Kær Knudsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Simon Gervin Hommelgaard, Oscar Kær Knudsen og Alex Nuñez, alle 12 år, har solgt rigtig mange lodder til gavn for Børnehjælpsdagen. Foto: Kenneth Hougaard.

 

Hviler ikke på laurbærrene

Ved I så, hvad Børnehjælpsdagen er?

»Ja, det er en organisation for anbragte børn,« lyder det prompte fra hans makker Simon Gervin Hommelgaard, som fortæller, at man møder mange forskellige mennesker, når man står og sælger. Man lurer også forholdsvist hurtigt de ligheder, der kan være i den måde folk modtager dem.

»Nogen siger for eksempel, at ‘vi har ikke kontanter’, men så fortæller vi dem, at vi også tager MobilePay, og så køber de alligevel. Der er også nogle af de ældre, som siger, at de støtter gennem deres børnebørn, som også sælger lodder,« forklarer Simon Gervin Hommelgaard.

Selvom de tre gutter allerede har solgt meget, har de ikke tænkt sig at stoppe. Måske drosle lidt ned, men ikke stoppe, lyder det samstemmende.

Lillebror Lotteriet, som lodderne hedder, er et samarbejde mellem Børnehjælpsdagen og landets skolesklasser og kører frem til 16. juni 2023.

LÆS mere om det her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!