Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skandinaviens største historiske marked vender tilbage

Det bliver både muligt at opleve shows og selv deltage i aktiviteter til Københavns Historiske Marked, som foregår ved Skovlunde.

Vikingetiden og middelalderen vækkes til live, når Københavns Historiske Marked inviterer ind til en mangfoldighed af underholdende og inddragende aktiviteter for hele familien. Det sker endnu engang i Harrestrup Ådal i det grønne område mellem Skovlunde og Ballerup og foregår i og lige omkring pinse nemlig fra fredag til mandag: 17. til 20. maj.

Her kan du blandt andet opleve en vaskeægte vikingekamp, se riddere til hest, få flettet dit hår i vikingestil, begejstres af et fascinerende ildshow og høre middelalderens kraftfulde gamle sange.

Markedspladsen kommer til at myldre med stærke vikinger, riddere på vej i kamp, vikingetatovører, spektakulære gøglere og dygtige håndværkere. De er klar til at formidle, hvordan livet udspillede sig for cirka 1.000 år siden.

Den store opbakning til markedet viser meget tydeligt, at der er en enormt stor interesse i at opleve vores historie og kulturarv

Riddere og musik

Det er muligt at prøve kræfter med bueskydning eller at blive inspireret af kreative håndværk som buebygning, farvning af stof og garnspinderi og boderne. Markedets mere end 1.000 aktører står klar til at skabe historieformidling, så oplevelsen både bliver sjov og lærerig.

Det er også muligt at give sig hen til tonerne fra periodens fortryllende musik med sang, fløjte- og lyrespil. I år danner markedet scene for en helt ny ridderturnering, hvor ridderne spiddes af lanser som en del af et imponerende show.

På årets marked finder de yngste gæster et eventyrligt børneområde med sjove aktiviteter: Her er både de elskede klassikere som troldekamp og sværdbyg. I sminketeltet sætter kun fantasien grænser for, hvad man kan lade sig trylle om til.

Derudover er der en række nye kreative workshops, hvor de mindste kan udforske alt fra læderarbejde til smykkefremstilling.

Der er aktiviteter for små og store. Foto: Claus Birch.

Udsatte grupper

Som NGO arbejder Københavns Historiske Marked for at udbrede kulturhistorie og oplevelser til børn og udsatte grupper.

Københavns Historiske Marked samarbejder med en lang række hjælpeorganisationer for at give udsatte grupper en chance for en givende og oplevelsesrig dag. I år er håbet, at op mod 5.000 gæster, som ellers ikke ville have mulighed for at deltage, kan få fri adgang gennem hjælpeorganisationerne. Igen i år har også skoleklasser og institutioner mulighed for at få gratis adgang til Københavns Historiske Marked fredag den 17. maj. Tilmelding kan ske via websitet.

»Vi glæder os utrolig meget til at slå portene op til Københavns Historiske Marked igen i år. Den store opbakning til markedet viser meget tydeligt, at der er en enormt stor interesse i at opleve vores historie og kulturarv. Med årets program og vores mange engagerede aktører, tør jeg godt love, at Københavns Historiske Marked bliver en helt unik oplevelse for vores titusindevis af gæster,« siger Dennis Fuller, som er projektleder på Københavns Historiske Marked, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Se galleriet fra det historiske marked i fjor 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!