Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Efter langt tilløb: Nu får Herlev snart en padelhal – og den bliver helt unik

Ejeren af Herlevs to udendørs padelbaner står bag den nye hal, som forventes færdig i uge 45.

Nu kan herlevborgerne snart se frem til at kunne dyrke ketchersporten padel i al slags vejr. I al fald er der udsigt til, at de to nuværende udendørs baner ved Skinderskovhallen fra 2015 bliver udvidet med fire spritnye baner i en padelhal beliggende mellem Skinderskovvej og Klausdalsbrovej. Det er Padel Danmark, som også ejer de to nævnte baner, der står bag hallen. Og bag Padel Danmark står Bjarne Skaaning, som er opvokset i Herlev og nogle måske vil kende fra HI Fodbolds førstehold.

»For mig er det først og fremmest forretning, men jeg har et første- og et tredjedivisionshold, som kommer i Herlev, så jeg håber da også, der kommer nogle kampe. Og så håber jeg, at hallen vil blive brugt for eksempel af virksomheder, men også af skoler, foreninger og andre – måske i et samarbejde med kommunen,« siger han, der efter planen forventer, at hallen er færdigbygget i uge 45 efter en lang og måske lidt for lang proces, spørger man ham.

Langt sejt træk

Hans ‘padeleventyr’ i Herlev tog sin begyndelse i 2020, hvor han blev medejer af Padel Danmark, som stod bag de to udendørs baner. I den forbindelse havde han planer om at udvide med to måske fire baner på samme areal og gerne med overdækning.

»Jeg fik lavet et samarbejde med kommunen og fik lavet tegninger og det hele, og det blev også godkendt politisk i 2021. Men så fandt man pludselig ud af, at skovbyggelinjen kom for tæt på fredskov, og så kunne det ikke lade sig gøre,« forklarer Bjarne Skaaning, der stadig undrer sig over, at det blev politisk godkendt.

LÆS OGSÅ: Unge indtog hospitalet til Forskningens Døgn

»Så kom kommunen tilbage og ville kompensere og tilbød mig det nuværende areal,« husker han, der på ny fik lavet nye tegninger og efter sommeren samme år fik en landzonetilladelse.

I februar 2022 vedtog kommunalbestyrelsen en lejekontrakt med Padel Danmark om arealet, og sidste år blev der givet byggetilladelse.

Bjarne Skaaning fortæller, at der også lige gik lidt tid med at finde den helt rigtige entreprenør, der kunne udarbejde et projekt, som modsvarede de specielle krav, kommunen stillede.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Padelhallen set fra parkeringspladsen ud mod Skinderskovvej. Bemærk logoet er ikke helt fastlagt endnu.Illustration: HPH Totalbyg A/S. 

Med vinduer

Ifølge sagsfremstillingen fra kommunalbestyrelsen fremgår det nemlig, at den nye attraktive placering, som kommunen kalder det, kræver, at bygherre skal sørge for, at hallen passer ind i området. Det betyder blandt andet, at hallen skal have store vinduer, som gør det muligt for folk udefra at se, hvad der foregår inde i hallen. Det er lidt unikt oplyser entreprenøren HPH Totalbyg A/S, der er specialist i at bygge padelhaller, for padelhaller bygges ofte uden vinduer.

Derudover skal der etableres parkeringspladser (10 stk.), og randbeplantningen på grunden herunder træerne ud mod Skinderskovvej skal bevares.

Bjarne Skaaning fortæller, at de ni meter høje vinduer ud mod parkeringspladsen bliver suppleret med mekanisk solafskærmning i form af udendørs ‘gardiner’.

Hallen breder sig over 1.200 kvadratmeter og bliver 47 meter lang, 25,5 meter bred og 12 meter. Den varmes op via indbygget strålevarme, og der vil desuden være et herre-, dame- og handicapomklædningsrum, et mødelokale samt en lounge.

Ligger godt

Spørger man manden bag glæder han sig til omsider snart at kunne benytte hallen, så spillerne ikke behøver at aflyse hver gang, det står ned i stænger. Og han er ikke nervøs for opbakningen.

»Beliggenheden er jo fantastisk. Mange padelhaller ligger i erhvervsområder, men den her ligger godt. Derudover er det er et idrætsomåde, og det er nemt at komme hertil, fordi det ligger relativt tæt på motorvejen,« vurderer Bjarne Skaaning, der ser hallen som et boost til ketchersporten i Herlev.

Fun Facts:

· På arealet hvor hallen kommer op, har der tidligere ligget et gartneri, og man har fundet rester fra et fundament og en olietank.

· I 2015, hvor fik sine to første baner, var der i alt 12 baner på landsplan ifølge Dansk Padel Forbund.

· I 2023 var der 1.382 baner.

· Pt. er der i alt 1.397 baner fordelt på 463 lokationer. 358 baner i klubber. Og 1.039 baner i centre.

Illustration: HPH Totalbyg A/S.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!