Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nomineret til Årets Sportsprofil: Guld i basketball og venskab

BMS Herlevs U17-piger er årets første nominerede til Herlev Bladets: Årets Sportsprofil.

De har simpelthen vundet rub og stub i denne sæson, og BMS Herlevs U17-hold for piger er derfor kåret som årets første nominerede til Årets Sportsprofil, som findes under Herlev Festuge i sensommeren. Det er Herlev Bladets kåring. 

Holdet har for nylig vundet det danske mesterskab med en 93-63 sejr over BK Amager, og tidligere på sæsonen blev de også pokalvindere og endda også nordiske mestre i Stockholm. 

Vi er som en familie her i klubben

Virkelig god kemi

Men holdets succes handler ikke kun om, at de er gode på banen, hvis man spørger holdets hjælpetræner Nanna Marion. 

»Det er virkelig et talentfuldt hold, og mange er med på ungdomslandshold. Mange af spillerne har spillet sammen, siden de var seks-syv år gamle, og de har virkelig en god kemi med hinanden med et godt sammenhold uden for banen, det giver en god dynamik,« siger hun og roser holdets træner Jesper Lundin, som for nogle år siden har været kåret til Månedens Sportsprofil i Herlev Bladet, for at give spillerne plads til at være hele mennesker og have et liv uden for sporten, selvom de spiller på eliteplan. 

»De kan have travlt med skolen og andre ting, de skal, som fester i gymnasiet eller lignende, og der skal være plads til at springe en træning over, uden det giver problemer,« understreger Nanna Marion og tilføjer:

»Vi er som en familie her i klubben.« 

BMS Herlevs U17-piger, Månedens Sportsprofil
Træning er både seriøst og sjovt. Foto: Thomas Frederiksen

 

BMS Family 

Herlev Bladet møder U17-holdet i UCC Hallen i Skovlunde, og både Skovlunde og Herlev er hjemmebane for BMS (som står for Ballerup, Måløv, Skovlunde)  Herlev, efter de to klubber fandt sammen. 

Netop sammenholdet og det sociale bliver også fremhævet af de to af de spillere, der har været med til at sikre BMS Herlevs U17-pigehold de tre flotte guldmedaljer i sæsonen. 

»Det er en meget social klub, vi har spiseaftener sammen, og når vi er ude til stævner, ser vi altid kampene med de andre hold i klubben,« siger Ida Nørlem. 

»Vi kalder det BMS family,« supplerer Ida Johansen. 

Der er også ros til trænerne og andre frivillige i klubben. 

»Det er virkelig fedt at mærke, at de voksne så gerne vil det. De træner med os fire gange om ugen og er med på ture,« siger Ida Nørlem, som er 16 år og har spillet basketball i 11 år. Hun er fra Skovlunde og har altid spillet i BMS. 

Der findes dog også spillere på holdet, som kommer fra andre byer end Herlev og Skovlunde. Det er Ida Johansen et eksempel på, hun er fra Ølstykke, men vælger at tage turen til BMS Herlev for at spille på et højt niveau. Hun har spillet basketball i otte år. 

»Det er en fed holdsport, der sker hele noget, og der er meget variation,« siger hun, når hun bliver bedt om at sætte ord på, hvorfor hun spiller basketball. 

Fakta om sportsprofiler:

Fem gange i købet af foråret og sommeren 2024 kårer Herlev Bladet nominerede til Årets Sportsprofil. Blandt de fem nominerede bliver Årets Sportsprofil fundet og kåret til Herlev Festuge i sensommeren.

Har du en idé til Månedens Sportsprofil, skriv gerne til sport@herlevbladet.dk 

LÆS OGSÅ: Da pigerne blev nordiske mestre

BMS Herlevs U17-piger, Månedens Sportsprofil
Hopskud. Bolden på vej i kurven. Foto: Thomas Frederiksen
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!