Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Færre indbrud denne sommer

Antallet af indbrud i Herlev faldt markant i tredje kvartal af 2023 i forhold til samme periode året før.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at omfanget af anmeldte indbrud i Herlev Kommune er faldet med 50 procent fra sommeren 2022 til i år. 

Helt præcist handler det om tredje kvartal på året – månederne juli, august og september. Det oplyser ’Bo trygt’, som er en indsats skabt af TrygFonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Længere årrække

Faldet på 50 procent dækker over, at der var 28 anmeldte indbrud i Herlev i tredje kvartal i fjor, og der var 14 i år.

Tendensen har været nedadgående i en længere årrække. I 2020 var antallet af indbrud i tredje kvartal i Herlev på 62, det røg ned på 32 indbrud i perioden året efter.

På landsplan registrerer Danmarks Statistik en svag stigning af indbrud i tredje kvartal, nemlig to procent. Udviklingen dækker dog over store lokale forskelle.

Herlevs nabokommuner har generelt også haft fald i antallet af ubudne gæster i sommermånederne. København har haft en tilbagegang på ni procent, Ballerup 12 procent, Gladsaxe 28 procent, Furesø 35 procent og Rødovre hele 77 procent. Modsat de øvrige kommuner her i området kan Glostrup Kommune notere en fremgang i anmeldte indbrud på 18 procent.

…i det hele taget er folk blevet bedre til at sikre deres hjem….

Samarbejde med borgere

Generelt er antallet af indbrud i Herlev faldet siden 2020. Her var det på 119, i 2022 var det 64.  

Leder af lokalpolitiet Lars Jørgensen tilskriver det blandt andet initiativet med Nabohjælp og Nabovenner, som politiet har indgået med Herlev Kommune og ’Bo trygt’.

»Netværket med borgerne har stor betydning. De taler med andre i lokalsamfundet, og i det hele taget er folk blevet bedre til at sikre deres hjem,« siger han. 

I år har der dog samlet set været en mindre stigning i antallet af indbrud i forhold til året før, nemlig 67 i 2023, der som bekendt ikke er slut endnu. Lars Jørgensen understreger, at der altid kan være udsving, også fra kvartal til kvartal, hvis der er særlige omstændigheder i en periode, for eksempel at omrejsende kriminelle huserer tidsbegrænset.

LÆS OGSÅ: Ni måneders fængsel til serietyv

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!