Færre udsatte unge deltager i kommunens sommerferieaktiviteter
Herlev Kommune vil arbejde på at få flere udsatte børn og unge med til sommeraktiviteterne til næste år.
For udsatte børn og unge kan Herlev Kommunes sommerferieaktiviteter have stor betydning, fordi der som oftest ikke sker så meget andet i deres sommerferie. Derfor reserverer kommunen årligt et vist antal pladser specielt til dem. Alligevel oplyser kommunen i referatet fra det seneste Kultur- og Fritidsudvalgsmøde, at der er færre udsatte, der har deltaget i dette års sommerferieaktiviteter sammenlignet med 2022. Helt nøjagtig blev 11 ud af 51 pladser besat, og det er lig med 21,6 procent af pladserne mod 86,5 procent i 2022, hvor det var 32 ud af 37 pladser, der blev besat. Året før blev 74,5 procent af pladserne besat.
ANDRE HISTORIER: Færre indbrud denne sommer
Ifølge udvalgsreferatet er det kommunens fagpersoner og Broen Herlev, som er en frivillig ulønnet støtteforening, der udpeger de børn og unge (seks til 16 år), som kan komme med uden selv at skulle betale. Spørger man Lars Nybroe, som er frivillig og tovholder i Broen Herlev, bekræfter han, at der plejer at være flere med, men han kan ikke umiddelbart pege på, hvorfor der er færre i år. Dog vil han gerne understrege, at sommerferieaktiviteterne er et godt initiativ med mange gode projekter.
Godt for foreningerne
»Udsatte børn og unge kan have store udfordringer med at holde ferie, for der sker ikke ret meget, fordi deres forældre har ikke råd og overskud til det, så derfor er det her initiativ godt,« vurderer han og fortæller, at Broen i år har haft tre unge med, som deltog på Herlev Billedskole og rideskolen.
Han tilføjer, at initiativet også er godt i forhold til at introducere de unge til foreningslivet, hvilket de tre er et godt eksempel på. De er nemlig fortsat i de nævnte foreninger. Generelt er dét at få aktiveret de udsatte børn og unge en god ting, og bare i år har Broen Herlev hjulpet over 90 børn med aktiviteter i Herlev, oplyser Lars Nybroe.
Udsatte børn og unge kan have store udfordringer med at holde ferie, for der sker ikke ret meget
I udvalgsreferatet ses det, at kommunen forud for næste års aktiviteter vil ‘intensivere dialogen med både fagpersoner fra Herlev Kommune og med Broen Herlev med henblik på at få flere udsatte børn til at deltage i aktiviteterne til næste år’.
Færre aktiviteter – flere deltagere
Blandt årets sommerferieaktiviteter fremgår det af udvalgsreferatet, at det især er heste- og ponyridning, kunstskøjteløb, billedskoleværksted, dans, løb og atletik, der har været de mest populære. Og faktisk er det samlede antal tilmeldte børn og unge gået en anelse frem sammenlignet med sidste år.
I år blev der nemlig solgt 576 pladser ud af 629 lig med 91,6 procent sammenlignet med sidste års salg på 88 procent. I alt blev der udbudt 16 forskellige aktiviteter og oprettet 30 hold, hvoraf de 19 blev udsolgt (63,3 procent). Sidste år var der 20 forskellige aktiviteter, og her blev 25 ud 33 hold udsolgt (75,8 procent). Så selvom flere af dette års pladser er blevet besat i forhold til 2022, så er færre hold blevet udsolgt.
Det koster i øvrigt 100 kroner pr. deltager for en uges aktivitet, og man kan godt tilmelde sig flere ad gangen. Prisen blev sat op fra 70 kroner i efteråret 2022.
Der er lukket for kommentarer