Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nu bliver torvet tomt: Slikbutik lukker i en bitter afsked

Candy Yo Berry drejer nøglen om på Bangs Torv, men der måtte retssag til, for at få forretningen væk.

Det er en slikbutik, som lukker i dag, onsdag. Men afslutningen for Candy Yo Berry på Bangs Torv er ikke sukkersød, nærmest tværtimod.

Den ene butik efter den anden har forladt Bangs Torv de senere år, efter der er kommet nye ejere af torvet. Lejeren af lokalerne, hvor Candy Yo Berry ligger, K7 Holding Aps. mener ikke, at butikken kunne lukkes, da de havde indgået en uopsigelig kontrakt på lokalerne til 2029 aftalt med den tidligere ejer af torvet i 2014. Kort inden slikbutikken åbnede. Herlev Bladet har set denne kontrakt.

Jeg vil fremover være tilbageholdende med at indgå lejekontrakter,

Kom i retten

Sagen endte først i Fogedretten og siden i landsretten, hvor opsigelsen blev stadfæstet. Retten lægger vægt på, at der efter opsigelsen i efteråret 2022 ikke blev indgivet en egentlig indsigelse inden for seks uger. Ganske vist henvendte K7 Holding Aps’ direktør Sawar Khan sig inden for tidsfristen, men retten vurderer, at der ikke var tale om en indsigelse, og derfor står opsigelsen af lokalerne ved magt.

Sawar Khan er uforstående over for dette forløb og mener, at kontraktens uopsigelighed gjorde, at forretningen ikke kunne smides ud, og at hans henvendelse bar præg af en indsigelse.

»Jeg vil fremover være tilbageholdende med at indgå lejekontrakter, hvis de alligevel kan opsiges,« bemærker Sawar Khan.

Det var ikke ham og hans firma K7 Holding Aps, som drev slikbutikken de sidste mange år, men han var udlejer af lokalerne og lejede dem ud til forretningsdrivende.

Den nuværende ejer af selve forretningen, Sunny Singh, ærgrer sig over at måtte lukke. Han håber, at kunne åbne et andet sted, men tvivler.

»Vi har været glade for at være her, men det bliver svært at åbne et andet sted i nærheden,« siger han, som oplyser, at han har haft forretningen de seneste to år og ni måneder.

Candy Yo Berry 2015
Sliksultne kunder ved åbningen af slikbutikken 2015. Arkivfoto: Henrik Lüthcke

Tømt for butikker

Slikbutikken lukker nu. Det samme gør Rema 1000 efter planen i denne uge.

Dermed er Bangs Torv tømt for butikker på selve torvet, inden en stor fornyelse går i gang de kommende år. Tilbage er kun et solcenter, men det ligger på den anden side af bygningen med front mod parkeringspladsen. Sun Station meddeler, at de fortsætter i de nuværende lokaler til juni 2025, og at de herefter vil åbne andet sted på Bangs Torv.

Herlev Bladet har spurgt C.W. Obel Ejendomme A/S, som ejer Bangs Torv, hvad deres kommentar er til forløbet omkring Candy Yo Berry, men direktør Torben Black meddeler, at de ikke har nogen kommentarer.

Candy Yo Berry fortæller, at de holder åbent til onsdag aften klokken 22, måske endnu længere ud på aftenen.

LÆS OGSÅ: Ejeren af Bangs Torv lover: Det her bevares på torvet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!