Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Se kæmpe galleri: Herlev Triathlon holdt jubilæum med sol, forår og fremgang

Næsten 400 deltagere svømmede, cyklede og løb gennem Herlev til Herlev Triathlon, som holdt 10 års jubilæum søndag.

»Det var godt vejr og en fantastisk god dag.«

Så kort kan det sammenfattes af stævneleder Jens Brinck oven på Herlev Triathlon, som kunne holde 10 års jubilæum for stævnet søndag 12. maj. Solen strålede ned over de 392 deltagere, og dagen forløb uden alvorlige uheld fra den første var i vandet klokken 7, til den sidste var i mål ved 12-tiden. En enkelt deltager styrtede fra cyklen, med vedkommende slap med overfladiske skrammer.

Jeg er sikker på, at der også bliver et 11. år

Branding af Herlev

Der var tale om 10 procents fremgang i deltagerantallet i forhold til i fjor, og ifølge Jens Brinck forsikrede mange af deltagerne, at de vil komme igen til næste år.

»Der har været meget mere branding af Herlev Triathlon i år, og der har været god opbakning fra kommune, sponsorer og frivillige, og der er mange gengangere blandt deltagerme. Jeg er sikker på, at der også bliver et 11. år,« siger han.

Jens Brinck nævner blandt flere andre, at Herlev Løbe- og Atletikklub og Hvidovre Triatlon bidrog med frivillige, at Lions Club Herlev var klar med kaffe, kage og andet godt, og at der var et fortrinligt samarbejde med Hjortespringbadet, som udlånte bassinerne til svømning. Blandt sponsorerne var Spar Nord Fonden, og der var præmier til en samlet værdi af 50.000 kroner.

Fem minutters forspring

Der var to distancer, som stævnet kunne gennemføres på, en OL-distance med 1500 meter svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer løb, og en spring-distance på 500 meter cykling, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb.

Vinderen af OL-distancen var for mændene Mikkel Højborg Olsen fra Karslunde, som med en tid på 1:52:16 var fem minutter bedre end nummer to. Den hurtigste kvinde på OL-distancen var Lærke Schjødt Rasmussen fra Odense, som kom i mål med 2:07:39, det gav hende i øvrigt en samlet 10. plads.

På den kortere sprintdistance var Nils Lehmand fra Lyngby hurtigste mand med 57:19, mens den hurtigste kvinde her var Nicoline Ravn fra Vejle med 1:01:55. Det gav hende en samlet ottendeplads.

Herlev Triathlon arrangereres af den lokale klub Herlev Tri og Motion, og stævnet bliver betegnet som en forårsklassiker, da mange både i og uden for Herlev har det som en tradition, der begynder den udendørs triatlon-sæson, og mange lokale har tradition for at kigge på ved Herlevs gader og stier.

LÆS OGSÅ: Historien om hvorfor Herlev Triathlon blev til i 2014 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!