Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Historisk kommunalbestyrelsesmøde indledt med ny tradition

For første gang blev kommunalbestyrelsesmødet holdt i Hjortespring i det nye Rådhus Hjortespring.

Der blev skrevet historie på tre områder, da Herlevs kommunalbestyrelse mødtes onsdag aften.

For det første var det første gang, at kommunalbestyrelsen holdt møde i Hjortespring i det nye Rådhus Hjortespring efter at have været forsamlet i den nu tidligere kommunalbestyrelsessal på Herlev Bygade 90 siden 1971.

Det gør vi, fordi dét at synge sammen er en fin dansk tradition

For det andet blev der for første gang live-transmitteret i ord og levende billeder fra mødet. Det foregår via Kommune-TV, som Herlev Kommune har valgt at investere i. En privat leverandør, som 62 af Danmarks 98 kommuner benytter.

To sange

Endelig for det tredje har en enig kommunalbestyrelse valgt fra nu af at indlede hvert møde med to sange fra Højskolesangbogen. Måske for at varme stemmerne op til de efterfølgende debatter.

»Det er en helt ny tradition i dag. Det gør vi, fordi dét at synge sammen er en fin dansk tradition. Det skaber glæde og er samtidig også enormt fællesskabsgivende,« lød det fra Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), der samtidig med et smil anførte, at alle kommunalbestyrelsesmedlemmer var forpligtiget til at synge med.

Dagens to sange, som i øvrigt blev akkompagneret af pianist Jette Rønne fra Herlev Musikskole, var ‘Livstræet’ og ‘Linedanser’, og begge blev sunget stående.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jette Rønne fra Herlev Musikskole akkompagnerede, da politikerne oprejst tog hul på en ny tradition. Foto: Claus Birch.

Spørgsmål om planter

Inden der blev taget hul på dagsordenen, var der spørgetid med et enkelt spørgsmål fra en af de fremmødte syv borgere. Spørgsmålet gik på den ‘plantevæg’, der var sat op mellem kommunalbestyrelsesmedlemmerne og tilhørerne, da spørgeren mente, det var svært at se politikerne for de grønne planter. Generelt nævnte flere af de fremmødte, at indretningen af den gamle sal var bedre.

Borgmesteren tog spørgsmålet til efterretning, hvorefter mødet blev sat i gang. Et forholdsvist kort møde på ni punkter i alt, hvoraf ét udgik og blev udskudt – Vedtagelse af Lokalplan 136 for et idrætsområde ved Skinderskovvej.

LÆS OGSÅ: Unge Klumme – den inkluderende folkeskole har fejlet

Det gjorde det ifølge borgmesteren, fordi kommunen har fået en henvendelse fra en borger, som kommunalbestyrelsen på det lukkede møde besluttede, at forvaltningen skal arbejde videre.

Det historiske kommunalbestyrelsesmøde sluttede med, at medlemmerne for første gang skulle stemme via et nyt digitalt system. Punktet, de skulle stemme om, handlede om indgåelse af et nyt partnerskab mellem kommunen og DGI Storkøbenhavn fra 2024-2027. Her stemte alle ja. Til spørgsmålet om hvordan kommunen skulle finansiere det, stemte Enhedslisten imod indstillingen.

SE kommunalbestyrelsesmødet her.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!