Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Høring om busdriften i Skovlunde: Vil nedlægge to linjer og oprette en ny

Ballerup Kommune inviterer skovlundeborgerne til at afgive høringssvar i forbindelse med et forslag til omlæggelse af busdriften, som skal tilpasses letbanen. Der inviteres også til møde med lokalrådet.

I 2025 skal Hovedstadens Letbane på skinner, og i den forbindelse skal busdriften langs og omkring linjeføringen, der går fra Ishøj til Lyngby, omlægges. Noget som Region Hovedstaden og kommunerne har arbejdet med Movia om at planlægge det sidste halvandet år. Det er der nu kommet et forslag ud af under navnet: ‘Nyt Ringnet’.

Heraf fremgår, at det i Ballerup Kommune primært er busbetjeningen i Skovlunde, som bliver berørt. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse, hvor man inviterer skovlundeborgerne til at indsende et høringssvar til de omlægninger, som man foreslår at lave:

  • Linje 145 (Skovlunde st. – Skovlunde st.) og 155 Herlev st. – Mileparken – Herlev st.) skal nedlægges.
  • Linje 142 (Skovlunde st. – Flintholm st.) får ny ruteføring ad Bybjergvej-Ejbyvej i stedet for Ballerup Boulevard-Harrestrupvej.
  • Der oprettes en bybuslinje mellem Malmparken St. via Skovlunde og Erhvervskvarteret ved Mileparken til Herlev.

LÆS MERE om høringen her.

Derudover vil man forlænge:

  • Den regionale buslinje 55E (Allerød st. – Malmparken st.) til den nye letbanestation Rødovre Nord.
  • Linje 143 (Ballerup st. –  Vallensbæk st.) nedlægges.

Forventer flere vil tage bussen

Ballerup Kommune oplyser, at omlægningerne går ud på at etablere nye forbindelser til Herlev og letbanen samt forenkle og forstærke busbetjeningen af Skovlunde. Noget der forventes at ville kunne øge det årlige passagertal samlet set med 155.000 svarende til 10 procent.

Udover opfordringen til at indsende høringssvar om forslaget bliver der også holdt møder med Skovlunde Lokalråd, Senior- og Handicaprådene i oktober 2023. Herefter vil der blive samlet op på lokale reaktioner og tilbagemeldinger. Forslag til justeringer vil blive behandlet og indarbejdet med henblik på en politisk genbehandling ved årsskiftet. Movia skal have kommunernes endelige trafikbestillinger i april 2024.

Høringssvar sendes til: nytbusnet@balk.dk frem til den 31. oktober 2023.

Sådan kan det nye busnet komme til at se ud for skovlundeborgerne. Kilde: Ballerup Kommune.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!